Kitzbühel kunne endt Svindals karrière. I dag suste han ned bakken igjen.

Aksel Lund Svindal var tilbake i «Die Streif» i Kitzbühel etter skrekkfallet for to år siden, men det var Aleksander Aamodt Kilde som var raskest av de norske.

Aksel Lund Svindal er tilbake i Kitzbühel. Her fra sveitsiske Wengen forrige uke.

Aleksander Aamodt Kilde var først utfor i det som blir regnet for å være den tøffeste utforløypa i verden. Treningen var framskutt en time og ett kvarter.

Nordmannen så ut til å kjøre en grei gjennomkjøring, for ingen klarte nemlig å matche hans tid før italienske Christof Innerhofer suste ned 0,46 sekund raskere.

Aksel Lund Svindal startet som nummer 17 og hadde sin første tur ned løypa hvor han skadd kneet etter et fall på Hausbergkanten i 2016. Skaden kunne endt Svindals karrière, men han har klart å kjempe seg tilbake.

I fjor sto han av verdenscupsirkuset før Wengen-rennene og hadde vært på operasjonsbordet når verdenscupsirkuset hadde komme til Kitzbühel. I mål var han 1,23 sekunder bak Innerhofer på en 10.-plass.

Les også

Merkene på hjelmen viser at Svindal ofret alt på vei ned den beryktede bakken

Kjetil Jansrud startet to nummer bak Svindal, og han var nærmest som vanlig kjappest de første 15 sekundene. Han tok det betydelig penere nedover i løypa og var i mål nesten to sekunder bak den italienske fartskjøreren som nummer 23.

Amerikaneren Steven Nyman pleier å være en rask mann på trening, og fra startnummer 23 kjørte han ned til neste beste tid, slått med 0,28 sekunder av Innerhofer.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte også mer enn godkjent på treningen, og han var 1,51 bak som 18. beste tid.

Stian Saugestad skal også kjøre i Kitzbühel og var nummer 32 på første gjennomkjøring. Han var 2,74 sekunder bak.

(©NTB)