For første gang denne sesongen: Hirscher foran Kristoffersen

For første gang denne sesongen var ikke Henrik Kristoffersen best i slalåm.

Henrik Kristoffersen i aksjon i Santa Caterina. Det holdt ikke til den tredje slalåmseieren på rad.
  • Kurt B. M. Haugli

Det var bare tre hundredeler mellom de to som har dominert slalåmcupen denne sesongen. Henrik Kristoffersen hadde forsprang på Marcel Hirscher foran andre omgang i Santa Caterina.

Men det var en russer som ledet slalåmrennet i Santa Caterina etter første omgang.

Satset alt

Hirscher var veldig oppsatt på at han ikke skulle se seg slått av 21-åringen fra Rælingen for tredje gang denne sesongen. Han satset alt fra første port i andre omgang. Det skulle komme til å lønne seg. Han kjørte løypa så raskt at Henrik Kristoffersen ble snytt for en tredje seier på rad i slalåm.

I mål var Hirscher 21 hundredeler for Kristoffersen.

Det var slett ingen dårlig omgang av den unge nordmannen, men det holdt ikke mot Hirschers glitrende oppvisning i svingteknikk og hundre prosent satsing.

Hva skjedde med russeren Alexander Khorsjilov som ledet etter første omgang?

Han kunne ikke stille opp mot kjøringen til de to store slalåmprofilene. Han havnet til slutt på en tredjeplass.

Marcel Hirscher har dominert disiplinen de siste årene, men i år har han blitt stilt i skyggen av 21-åringen fra Rælingen. Henrik Kristoffersen har vunnet de to slalåmrennene som er kjørt denne sesongen. Hirscher har blitt nummer 2 i begge disse rennene. Kristoffersen leder derfor slalåmcupen.

Solevåg topp 10

Sebastian Foss Solevåg fikk sin første slalåmplassering for sesongen. Han hadde kjørt i de to foregående slalåmrennene, men 7. plassen etter første omgang ga bud om at han kunne være tilbake blant de beste. For nøyaktig ett år siden hadde han sin første pallplassering i verdenscupen. Pallen ble det ikke denne gangen, men han gjennomførte to omganger og havnet til slutt på en 10. plass.

Leif Kristian Haugen kjørte seg inn til en sterk 10. plass fra startnummer 41 i første omgang. Men Haugen har problemer med å fullføre to omganger og i andre omgang var han langt unna den flyten han hadde i første omgang. Han kjørte seg nedover på listene og havnet til slutt på en 20. plass.

PS! Seieren førte Marcel Hirscher på nytt foran Aksel Lund Svindal i den sammenlagte verdenscupen. Hirscher leder nå foran Svindal med Henrik Kristoffersen på tredjeplass. Kristoffersen gikk forbi Kjetil Jansrud med de 80 poengene han fikk for andreplassen i Santa Caterina.

  • I går kjørte Nina Løseth ned til sin første seier i verdenscupen. Les mer om dette her.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her: