Sport

Slår et slag for ishockeyhallene

Det er ikke bare spillerstallene i hockey-Norge som fornyes, også flere av ishallene opprustes i forkant av sesongen.

  • Stavanger Aftenblad
  • Camilla Klovning

Vålerengas Jordal Amfi er en av arenaene som har gjennomgått omfattende kosmetisk finpuss i løpet av sommeren.— Jordal ble pusset opp for 30 millioner kroner i forkant av VM i 1999, men vi gjør litt med hallen hvert eneste år. Vi har i samarbeid med Oslo kommune og sponsorer rustet opp Jordal for i overkant av 500 000 kroner i sommer, sier markedsdirektør Jan Tore Kjær i Vålerenga Ishockey.

Brannskadet.

Jordal Amfi er derimot ikke alene om å bli opprustet. Etter at Frisk Askers garderobe ble totalskadet i brann i desember i fjor, hadde ikke klubben noe annet valg enn å pusse opp. - Vi har fått en splitter ny og kjempeflott garderobe som vil stå klar til seriestart, sier daglig leder Johan Herman Løvlie i Frisk Asker. - I tillegg innfrir vi Ishockeyforbundets krav om klokker i garderobene, og vi har investert i en ny resultattavle i hallen, legger han til.Listen er lang over de ulike klubbenes prosjekter i forkant av den kommende sesongen. På tampen av fjorårssesongen satte forbundet ned foten for tabelltoer Trondheims hjemmearena, Leangen ishall. En rekke krav om forbedringer ble lagt frem, og klubben spilte de siste kampene i sluttspillet på dispensasjon fra forbundet.

Mye nytt.

Klubben har brukt 2,5 millioner kroner på opprustning. - Vi har fått nytt vant med herdet glass rundt, og hengt opp nye hvite sikkerhetsnett i erstatning for det svarte fiskegarnet som hang der i fjor. Vi har dessuten laget nye spillerbokser og et nytt sekretariat, og dessuten er det utført en del maling og pussing, sier Arne Kristian Svendsen, daglig leder i TIK.

Vålerengas Erik Linus Johnson (t.h.) i nevekamp mot TIKs Mark Bell i sist sesong. Årets eliteserie starter torsdag 22. september.

Les mer om

  1. Ishockey