Sport

Nordmann fortsetter å imponere i Spania Rundt - beholdt topp ti-plassering

Carl Fredrik Hagen viste igjen solide klatrekrefter og befestet sin posisjon i toppen av Vuelta a Espana på den 15. etappen søndag.

Carl Fredrik Hagen klatret sterkt også søndag.
  • NTB

Nederlandske Sepp Kuss kom alene til mål på den 154,4 kilometer lange fjelletappen fra Tineo til Santuario del Acebo og tok karrierens første seier i et treukersritt. Bak hamret sammenlagtkandidatene løs på hverandre.

Best ut av det oppgjøret kom Primoz Roglic i den røde ledertrøya og den spanske veteranen Alejandro Valverde. De krysset målstreken som nummer åtte og ni og hadde alle sine argeste rivaler godt bak seg.

Carl Fredrik Hagen hang lenge godt med de store profilene opp den siste tøffe stigningen mot mål, men fikk det tungt mot slutten og måtte gi fra seg en del sekunder. Den unge nordmannen krysset målstreken til 24.-plass, slått med fire minutter og 25 sekunder av vinneren Kuss.

Opp til Roglic og Valverde skilte det samtidig ikke mer enn det halve.

Les også

  1. Nordmann med sterk etappe i storritt

  2. Nordmann tapte terreng i sammendraget etter brutal avslutning

I sammendraget falt Hagen én plass, men er fortsatt nummer ni. Ni minutter og 44 sekunder skiller opp til ledende Roglic.

Sloveneren har nå to minutter og 25 sekunder tilgode på Valverde og styrer mot det som likner en sikker Vuelta-seier. Valverde er på sin side på vei mot sin beste sammenlagtplassering i et treukersritt på lang tid.

Mandag fortsetter Vuelta a Espana med en ny tøff fjelletappe fra Pravia til Alto de la Cubilla.