Sport

Drama i Tour de France: To ryttere kastes ut

Tour de France er over for Tony Martin og Luke Rowe.

Årets Tour de France er over for Tony Martin. Han og Luke Rowe kastes ut av rittet som følge av en hendelse på den 17. etappen onsdag.
  • NTB

Duoen kastes ut som følge av en hendelse mot slutten av onsdagens etappe.

Det ble temperatur i avslutningen av den 17. etappen av årets Tour de France. På TV-bildene virket det som Jumbo-Visma-rytter Tony Martin forsøkte å presse Ineos-rytter Luke Rowe ut av veien.

Rowe klarte så vidt å holde seg på veien og unngå ulykker. Nå svarer UCI med å utelukke de to fra resten av rittet.

– Det er det største idrettsarrangementet i verden. Å komme hit med dette laget, og mange gode venner… Det føles som at jeg har skuffet dem, og jeg har selvsagt skuffet meg selv, sier Rowe ifølge TV 2.

  • LEST DENNE? Tour de France-stjernen smalt inn i gjerdet. Da han så skaden, fikk han panikk.
Luke Rowe er også kastet ut av av rittet.

– Begge prøvde å gjøre jobben vår. Kanskje tråkket begge over streken, men jeg synes ingen av oss fortjener å kastes ut. Det er tungt når så mange følger deg og støtter deg, fortsetter Ineos-rytteren.

Avgjørelsen gjør at Geraint Thomas (Ineos), Egan Bernal (Ineos) og Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) mister viktige hjelperyttere i Tour de France-avslutningen.

– Vi prøvde begge å gjøre en jobb. Kanskje gikk det litt over grensen, men det føles litt hardt å bli kastet ut av løpet. Ingen av oss fortjener det, sier Tony Martin til dansk TV 2.

Torsdag venter den første av tre tøffe etapper i Alpene. Rittet avsluttes i Paris søndag.

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Sykkel