Irritert over straffemissene

<strong>LILLEHAMMER:</strong> Landslagssjef Thorir Hergeirsson etter fire straffebom på rad.

Thorir Hergeirsson fant noe å rette på, også etter en 22-måsseier i EM. FOTO: Scanpix
  • Christian Skare Stendal

Norge-Nederland 35-13

— Ja, det irriterer meg litt, sier Hergeirsson til adressa.no.

For landslagssjefen leter alltid etter hva Norge kan bli bedre på, og selv om Norge rundjulte Nederland sønder og sammen i 35-13-seieren var det ikke vanskelig å få øye på forbedringspotensialet i dagens kamp.

For én etter én bommet Tonje Nøstvold, Linn-Kristin Riegelhuth, Mari Molid og Nora Mørk på straffeforsøkene sine, og gjorde den norske straffestatistikken i årets EM langt svakere.

Skal sette ni av ti

Nå plukket riktignok Nora Mørk opp returen fra sin egen straffe, og satte den i mål, men en bom er fortsatt en bom.

- Vi har hatt bra uttelling hittil i mesterskapet, men det har vært av og på de siste par kampene. Og statistikken blir kraftig endret i dag. Vi skal sette ni av ti straffer, sier Hergeirsson.

Som er tydelig på viktigheten av å sette såkalte 100-prosent-sjaner.

— Det er alltid viktig å sette dem, spesielt når kampene er jevne, sier han.

Det var ikke kveldens semifinaleavgjørende oppgjør mot Nederland, men når Danmark venter i semifinalen i Herning lørdag vil det etter alt og dømme bli langt mer spennende.

— Vi har jobbet med straffer helt siden i sommer, og har mange spillere som kan ta dem. Men jeg ser gjerne at vi scorer på den neste etter at én har bommet, sier Hergeirsson.

Alstad-suksess

Etter de fire første missene, var det imidlertid Ida Alstad som sørget for nettsus fra syvmeteren. Hun satte alle sine tre forsøk, og fikk dermed en liten personlig revansj fra kampen mot Ukraina i går.

- Jeg var fortsatt forbannet på bommen sist, og tenkte at nå skulle ballen "bættre mæ" i mål, smiler hun.

Hun er enig i at straffene må settes i de neste kampene.

— Det er viktige skudd, men vi ser jo i dag at det ikke er 100-prosent-sjanser. Men det er viktig at vi setter dem, sier hun.