Byåsen utklasset Stabæk

Etter en laber sesongstart, viste Byåsen ingen nåde hjemme mot Stabæk.

Maren Gundersen spilte en god kamp i seieren mot Stabæk.

Byåsen — Stabæk 39-26 (20-10)

Byåsen hadde kniven på strupen foran oppgjøret mot Stabæk. Kun tre poeng, ett mindre enn motstander Stabæk, etter fire spilte kamper er alt for lite for en klubb med Byåsens meritter.

Allerede i åpningsminuttene opplevde publikum et langt mer aggressivt Byåsen enn det tabellposisjonen skulle tilsi. Hurtig angrepsspill anført av svært opplagte Teodora Tomac i midtbackrolle og Maren Gundersen på strek, bidro til at Stabæk fikk store utfordringer i forsvarsspillet.

Kaptein Marta Tomac spilte kun i forsvar, og sørget sammen med lagvenninnene for at Stabæk-skytterne ble holdt på behørig avstand.

Midtveis i førsteomgangen ledet hjemmelaget 9-4, og da omgangen ebbet ut et kvarter senere var avstanden økt med ti mål.

Jevnere i andreomgang

I andreomgangen kom gjestene fra Bærum best i gang, men Byåsen slapp dem aldri nærmere enn åtte mål.

Forsvarsspillet var noe mer passivt etter hvilen og Byåsen slapp inn like mange mål på 17 minutter i andreomgang som de gjorde i hele førsteomgangen.

I tillegg noterte laget seg for flere personlige feil, men i praksis hadde Byåsen aldri trøbbel med å holde Stabæk på komfortabel avstand.

Seks minutter før slutt var Byåsen i føringen med 36-23. Til slutt endte det med seier 39-26

Toppscorer for Byåsen ble Teodora Tomac med 11 mål,

Trener Claus Mogensens er reist tilbake til Danmark grunnet sykdom i familien, I hans fravær ledet assistenttrener Ståle Grønset Byåsen. Jenny Grøtan, som sliter med en skadd tå, spilte ikke for hjemmelaget.