Sport

Stjerneskuddet Hovland fortsetter å imponere

Viktor Hovland hadde en tung start og åpnet med en bogey andre dag av i PGA-turneringen i Detroit. Han endte likevel med å klare cutten og ta seg videre fredag.

Nybakt proffspiller Viktor Hovland hentet seg inn etter en dårlig start med bogey på første hull fredag. Foto: David J. Phillip / AP / NTB scanpix

 • NTB

Hovland lå på 72.-plass etter torsdagens førsterunde. Han gikk to under par. Andre runde startet tungt for Hovland. Han fikk bogey på det første hullet, men tok seg inn med par og fire birdies på de andre hullene.

Dermed klatrer nordmannen opp på 58. plass på lista. Da alle var ferdigspilt, hadde han klart cutten og er videre til de to siste rundene i helga.

Det var en imponerende innhenting etter første hull, med tre hull på par, før han slo til med birdie på hull fem. Han gjorde det samme på hull sju, og var en under par etter ni hull og halvspilt for dagen. Med to birdie på hull 11 og 17 tok han seg inn ytterligere og endte på tre under par totalt for runden.

Les også

Viktor Hovland med sterk snuoperasjon i proffdebuten

Les også

94 norgesmestere skal kåres de neste fem dagene: Flere lokale talenter blant favorittene

Langt til toppen

Fem under par sammenlagt er imidlertid et godt stykke bak den helamerikanske tettrioen, der Nate Lashley leder med 14 under par totalt, foran Cameron Champ som har 13 under par, og Charles Howell III, på tredjeplassen med 12 under par.

Tidligere i måneden imponerte 21-åringen Hovland stort i selveste US Open, der han endte helt oppe på 12. plass. Plasseringen ville gitt ham drøyt to millioner kroner dersom han var proff, men som amatør og universitetsspiller kunne ikke Hovland ta imot premiepenger.

Ny-proff

Først sist helg debuterte han som profesjonell i en PGA-turnering i Cromwell, Connecticut. Der ble det 54.-plass og en premiesjekk på 16.560 dollar, eller drøyt 140.000 kroner.

For Hovland blir det svært vanskelig å spille seg inn på neste års PGA-tour. Hvem som kommer med der, styres av premiepenger, og nordmannen må sannsynligvis spille inn rundt 900.000 dollar – nærmere åtte millioner kroner – i løpet av fire turneringer resten av året.

I helgens turnering i Detroit er det i alt 62 millioner kroner i premiepenger. Vinneren får 11,2 millioner kroner, mens det er premiepenger på over én million til de 16 beste spillerne i feltet.

Les mer om

 1. Golf
 2. Viktor Hovland

Relevante artikler

 1. SPORT

  Golftalentet Hovland avanserer i storturnering

 2. SPORT

  Hovland best i norsk duell – dro inn over én million kroner

 3. SPORT

  Hovland åpnet to under par – endte på 49. plass

 4. SPORT

  Hovland spilte inn millionsum i storturnering

 5. SPORT

  Hovland slo tilbake i Sør-Korea – avsluttet turneringen med opptur

 6. SPORT

  Sterk golfprestasjon av nordmannen: Hovland klarte cuten i US Open