Ruud kom til kort i semifinalen: Fikk skryt av verdenstoeren

(Casper Ruud – Daniil Medvedev 4–6, 2–6) Casper Ruud (22) kjempet tappert, men måtte til slutt gi tapt mot Daniil Medvedev (25) i semifinalen i ATP-sluttspillet.

SLÅTT UT: Casper Ruud.

– Det var en strålende kamp. Av det jeg har sett av Casper i år, så er han virkelig en av de smarteste på touren. Før hardcourt-sesongen startet snakket alle om ham som en grusspesialist, men han er her i semifinalen i ATP-sluttspillet for første gang. Jeg tapte alle kampene i gruppespillet første gang jeg var her. Det var en tøff kamp, uavhengig av resultatet, sier Medvedev i et intervju fra indre bane vist på Discovery+.

På pressekonferansen etter kampen utdypet Medvedev rosen.

– Her har jeg sett han mot Cameron (Norrie) og Andrej (Rubljov). Der tapte han det første settet ganske enkelt, hvis jeg kan si det. Men så endret han mye i spillet, og gjorde mye for å endre rytmen i kampen. Han prøvde å tenke annerledes, og det er strålende å se, sier han til VG.

– Det er aldri lett å komme tilbake fra 6–1/6–2. Jeg synes han spilte ganske smart mot meg i dag. Han prøvde å gjøre ting for å forstyrre rytmen min, men jeg var klar for det i dag og hadde svarene, sier Medvedev.

Medvedev spilte imponerende i egen serve og fikk aldri noen breakballer mot seg i løpet av kampen. Medvedev spilte seg på sin side frem til flere breakballer i begge sett og vant kampen 6–4, 6–2.

KLAR FOR FINALEN: Daniil Medvedev.

Tap mot Novak Djokovic, men seirer mot Cameron Norrie og Andrej Rubljov gjorde at Casper Ruud ble nummer to i den grønne gruppen i ATP-sluttspillet og dermed tok seg til semifinalen i Torino.

Der ventet karrierens største kamp, med verdenstoer og US Open-vinner Daniil Medvedev på motsatt side av nettet.

I det første settet fikk Medvedev tidlig overtaket etter å ha brutt Ruuds andre servegame, blant annet på grunn av to dobbeltfeil fra nordmannen. Det ble også det eneste servebruddet i settet, og russeren tok dermed settet 6–4.

Også i det andre settet var det Medvedev som tok sjansen først og brøt Ruuds serve til 3–2-ledelse. Ruud var dermed mer eller mindre avhengig av å vinne sitt neste servegame, men på en breakball til Medvedev valgte Ruud å utfordre linjedommerens avgjørelse. Hawk-Eye-systemet viste at ballen var inne og dermed gikk Medvedev opp til 5–2 og servet seg til finalen i neste game.

Ruud har skrevet norsk tennishistorie gang på gang de siste årene. I 2020 ble han den første nordmannen som vant en turnering på ATP-touren, og i år har det blitt hele fem turneringsseirer. Før ATP-sluttspillet er det kun to andre spillere som har vunnet fem turneringer denne sesongen – verdensener Novak Djokovic og OL-vinner Alexander Zverev.

De fem turneringsseirene og gjennomgående meget bra spill i Masters 1000-turneringene, har ført Ruud inn topp ti i verden som første nordmann. Han er i skrivende stund rangert som nummer åtte i verden.

Ved å ta seg til ATP-sluttspillet, hvor de åtte beste spillerne gjennom sesongen får delta, ble Ruud den første nordmannen til å spille i turneringen. Sluttspillet ble for første gang arrangert i 1970, og Ruud er følgelig den eneste nordmannen som har vunnet en kamp i sluttspillet og tatt seg videre fra gruppespillet.

For turneringen i Torino tar Ruud med seg 400 ATP-poeng og drøyt 4,5 millioner norske kroner.

PS! ATP-sluttspillet kan du se på Discovery+.