Cupexit for Ranheim etter straffedrama: – Tung måte å tape på

Det måtte straffesparkkonkurranse til for å avgjøre Ranheims cupskjebne.

Her jubler Aafk-spillerne for cupavansement, mens keeper Magnus Lenes depper etter exiten.

Ranheim 1–1 (1–3 i straffekonkurransen) Aalesund

RANHEIM: – Det er en tung måte å tape på. Som keeper går jeg inn med alt å vinne og vil bli helten.

Det sier Magnus Lenes, som reddet et av straffesparkene og så et annet gå utenfor Ranheim-målet. Men det holdt ikke. Ranheim misset selv på tre, og tapte dermed 1–3 i straffesparkonkurransen

– Det var ikke nok. Jeg skulle tatt enda en. Vi kriger sinnssykt bra og viser god moral. Å slippe inn på overtid og ryke på straffekonk er bittert, sier Lenes.

Syv minutter ut i kampen kom den første målsjansen. Aalesunds Sigurd Haugen testet ut skuddfoten fra 20 meter, men keeper Magnus Lenes hang med og fikk slått ballen unna.

Minuttet var det Mads Reginiussens tur. Han banket ballen en drøy meter over Aafk-målet.

Og det fortsatte å bølge frem og tilbake: I det niende spilleminuttet fikk gjestene en stor og god mulighet til å ta ledelsen.

Et stygt balltap signert Waren Kamanzi førte til at Aafk fikk en god overgangsmulighet - i overtall.

Men Torbjørn Kallevågs avslutning var av det svake slaget.

Rett etterpå kom Haugen alene gjennom, men Lenes stoppet tangotrøyenes forsøk.

Fortsatt 0–0, men en jevn og underholdende start på kampen.

Elias Melkersen scoret sitt tiende mål for sesongen onsdag kveld.

Storscoreren med nytt mål

Så smalt det i fjæra. Reginiussen fant toppscorer Elias Melkersen med et strøkent innlegg, som stanget inn 1–0. Hans tiende mål for sesongen.

Aafk produserte flest målsjanser i førsteomgangen, og halvveis ut i førsteomgangen jublet bortelaget for scoring. Men jubelscenene ble fort stilnet. Haugen, som sendte ballen i mål bak Lenes, ble korrekt avblåst for offside. Fortsatt 1–0.

Kristoffer Barmen og Aafk-trener Lars Arne Nilsen i diskusjon etter førsteomgangen.

37 minutter ut i kampen fikk Simen Bolkan Nordli en god skuddmulighet inne i 16-meteren. Men heller ikke denne gangen var avslutningen god nok.

Selv om Aafk var best og kom til mange avslutninger, kunne Ranheim-leiren puste lettet ut da dommeren sendte lagene inn til pause. 1–0 etter et nytt Melkersen-mål.

Et knippe Aafk-supportere hadde tatt turen til Ranheim onsdag kveld.

Aafk-dominans

Aafk gikk rett i angrep i det andreomgangen ble blåst i gang – og allerede etter ett minutt fikk Nordli en god mulighet inne i feltet. Nok en gang fikk Lenes avverget faren.

Selv om Aafk fortsatt var det førende laget og skapte flest farligheter, vartet også hjemmelaget opp med noen brukbare muligheter innledningsvis på den andre halvdelen.

Ranheim-keeper Magnus Lenes fikk en hektisk kveld på jobb.

Marcus Mehnert fant innbytter Vegard Erlien inne i 16-meteren, men kantspillerens avslutning var av det svake slaget. Fortsatt 1–0.

Utover andreomgangen skapte gjestene en hel haug med målsjanser, men de slet med å overliste keeper Lenes – som spilte en svært god kamp for hjemmelaget.

Her jubler Aafk-leiren for 1–1 på overtid. Innbytter Mamadou Diaw ble målscorer.

Sen utligning

Men på overtid fikk gjestene endelig hull på byllen. Og det var fullt fortjent etter Aafk-dominans gjennom hele kampen. Innbytter Mamadou Diaw stanget inn 1–1.

Etter utligningen fortsatte Aafk å presse på for en ny scoring, men etter ordinær spilletid sto det fortsatt uavgjort. Dermed ble det ekstraomganger.

Staffekonkurranse

Før den første ekstraomgangen ble sparket i gang, måtte innbytter Michael Karlsen kaste inn håndkleet. RIL-spissen ble byttet inn i det 89. spilleminuttet, men fikk seg en smell i hodet med en gang. Han ble erstattet av Ruben Alte.

Åpningen på første ekstraomgang var av det rolige slaget. Begge lag kom seg til avslutninger, men samtlige var av det ufarlige slaget.

Etter den første ekstraomgangen sto det fortsatt 1–1.

Tidlig i andre ekstraomgang fikk innbytter Filip Brattbakk en god mulighet fra kloss hold. Den utleide RBK-spilleren forsøkte å hælflikke ballen i mål etter et godt innlegg fra Sivert Solli. Men avslutningen ble for svak og gikk gjennom hele feltet.

Like etterpå var innbytter Niklas Castro nær ved å sende gjestene i ledelsen - men heller ikke den avslutningen var god nok.

Solli kom seg til flere avslutninger, men RIL-spillerens forsøk manglet både kraft og presisjon nok til å overliste keeper Michael Lansing.

Begge lag hadde gode muligheter til å avgjøre kampen i ekstraomgangene, men etter 120 minutter sto det fortsatt 1–1. Dermed var det klart: Alt skulle avgjøres med straffekonkurranse.

Tapte 1–3 i straffekonken

Aalesund vant straffesparkkonkurransen 3–1 etter scoringer av Quint Jansen, Nikolai Hopland og David Olafsson. Niklas Castro og Simen Bolkan Nordli misset av Aafk-spillerne.

Erik Tønne, Daniel Kvande og Vegard Erlien bommet alle på sine straffespark for Ranheim. Kun Jakob Tromsdal scoret på sitt straffespark.

Dermed avanserte Aalesund til cupens fjerde runde.

Disse spilte kampen:

Ranheim: Magnus Lenes; Waren Kamanzi, Daniel Kvande, Mikkel Konradsen Ceide, Erik Tønne; Mads Reginiussen (Michael Karlsen 89', Ruben Alte 91'), Jakob Tromsdal; Elias Melkersen (Filip Brattbakk 70'), Simon Marklund (Christian Eggen Rismark 70'), Adria Mateo Lopez (Vegard Erlien 46'); Marcus Mehnert (Sivert Solli 70')

Aalesund: Michael Lansing; Jørgen Hatlehol (Nikolai Hopland 109'), Kristoffer Barmen (Simen Rafn 91'), David Fällman, David Olafsson; Erikson Lima, Erlend Segberg (Quint Jansen 67'); Isak Määttä (Muamer Brajanac 67'), Torbjørn Kallevåg (Niklas Castro 46'), Simen Bolkan Nordli; Sigurd Haugen (Mamadou Diaw 86').