Sport

Gullbragd for søskenpar i NM: – Ekstremt kult

Søskenparet Ingvild og Even Meinseth gjorde rent bord på 100 meter under friidretts-NM i Kristiansand.

I løpet av ti minutter tok søskenparet Even (t.v.) og Ingvild Meinseth begge gull på 100 meter i NM.
  • Erik Heimdal
  • NTB

Lillesøster Ingvild Meinseth (Tyrving IL) sprang fredag inn til NM-gull på 100 meter. Det samme gjorde storebror Even Meinseth (Gular IL) noen minutter senere.

– Det var ekstremt kult og emosjonelt. Jeg synes det er veldig fortjent at vi begge klarte det, sier Ingvild om søskenparets gullbragd.

– Det er ekstra spesielt at vi begge vant gull på samme distanse i samme mesterskap. Det var utrolig stort, istemmer Even, som bor i Bergen og representerer Gular IL.

Storebror Even forteller at han kjente litt på forventningene før løpet, spesielt siden lillesøsteren kom først i mål like før han skulle springe.

– Jeg følte litt ekstra på presset siden hun tok gull. Jeg kunne ikke prestere noe dårligere da, erkjenner 25-åringen.

Lillesøsteren forteller om et spesielt øyeblikk da storebroren kom i mål.

– Jeg sto i mål og tok han imot da han kom først over målstreken. Det var en veldig spesiell følelse, sier Ingvild.

Even Meinseth kom først i mål på 100 meter under NM i fjor. Fredag kveld gjentok han bedriften.

– Utrolig artig

Even Meinseth vant gull på 100 meter under NM i Fana i 2020. Litt under et år senere, kom han først i mål på distansen, igjen. Denne gangen på tiden 10,43 – fire hundredeler foran nestemann.

– Det var utrolig artig og føltes veldig bra. Det var kjempegøy å forsvare gullet fra i fjor. Jeg kan virkelig ikke klage, konstaterer Gular-løperen.

Etter at Helene Rønningen ble skadet i semifinalen, fikk Ingvild Meinseth favorittstempelet foran finalen. Hun klokket inn på 12,00 – to hundredeler foran 2.- og 3.-plassen.

– Det var ekstra digg å innfri med favorittstempelet i finalen. Det var et litt tungt løp, og jeg var ikke på mitt beste, men det gikk akkurat, sier hun, og fortsetter:

– NM er et av sesongens hovedmål, så dette var selvfølgelig veldig deilig.

Ingvild Meinseth sprang først i mål på 100 meter under NM i Kristiansand fredag kveld, bare noen minutter før storebror Even gjorde det samme.

Flere sølvmedaljer

Sigrid Borge (Tjalve IK), som kommer fra Hausvik på Osterøy, tok sølv i spydkonkurransen under NM i Kristiansand med et kast på 52,88 meter.

– Det var som forventet. Det har vært mye motgang de siste årene, så jeg er bare glad for at jeg får konkurrere for å være helt ærlig, sier hun, og legger til:

– Jeg er veldig fornøyd med å ta sølv, fastslår Borge.

En annen utøver som tok sølv, er Pål Haugen Lillefosse (Fana IL). I stavsprangkonkurransen kom han seg over listen på 5,45 meter, noe som holdt til 2. plass.

– Det var greit. Sesongen har vært litt trist, for å si det mildt, så dette var i hvert fall et steg i riktig retning.

Han er tydelig på hva som skal til for å få en god sesong i 2022.

– Jeg må komme meg gjennom sesongen uten skadetrøbbel. Jeg gleder meg til å komme i gang med treningen og bli en bedre versjon neste år, sier Fana-utøveren.

Pål Haugen Lillefosse (Fana IL) tok sølvmedalje i NM lørdag ettermiddag.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. NM