Hauger stepper opp Formel 1-jakten: – Må virkelig pushe meg selv

Dennis Hauger (19) får i helgen testet livet som Formel 2-debutant. Han står foran en reise som kan gjøre ham til en av verdens mest kjente nordmenn.

Dennis Hauger er klar for sesongstarten i Formel 2 i Bahrain.

Fredag ruller Hauger i gang sesongen på Sakhir-banen i Bahrain. Der får han menget seg med Formel 1-stjerner som Max Verstappen, Lewis Hamilton og Sebastian Vettel. Og slik blir det hver helg F2 er på programmet.

Konkurransene er koordinert med eliten og lagt til de samme stedene.

I fjor vant Hauger suverent Formel 3-mesterskapet. Lenge ble det hvisket om hans talent, men nå snakkes det høyt om Aurskog-guttens sjanser til å greie det «umulige» og bli Norges første Formel 1-fører.

– Det er et ekstremt trangt nåløye, men jeg er nærmere, sier Hauger.

Konsentrert

Han vil ikke se for langt frem. Det er nuet som gjelder, og på det skal han være en skikkelig kløpper. – Jeg må ta et steg om gangen og få maksimalt ut av sesongen.

Dennis Hauger har vært en del av Red Bull-akademiet siden høsten 2017, men kjører for Prema. Det gjorde han også i fjor.

F2-kalenderen består av 13 løpshelger. Det er en dobling av det Hauger kjørte på nivå tre, og han er forberedt på at overgangen blir stor.

– Det er noen erfarne førere i toppen, og de kommer til å være sterke. Jeg må virkelig pushe meg selv for å kunne være med der oppe, sier 19-åringen.

Treffer på timingen

Harald Huysman var i 1990 svært nær ved å bli Formel 1-fører. Han kunne tidlig se at Hauger hadde «noe litt utenom det vanlige».

– De aller beste innehar «hele pakka». Slik er det også med Dennis, påpeker Huysman.

I dag er han Haugers manager. Han mener 2024 er et naturlig mål for å få F1-drømmen oppfylt. Det får støtte hos Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

– For meg er han verdens beste utøver i sin aldersgruppe. Jeg tror det er stor sannsynlighet for at det åpner seg en mulighet om to år. Samtidig maner jeg til litt tålmodighet. Vi skal ikke forvente at Dennis Hauger vinner og dominerer i sitt første Formel 2-år.

Gulbrandsen er også sportssjef med talentansvar i Norges Bilsportforbund. Han mener Hauger-fremgangen har kommet på akkurat riktig tidspunkt.

– I tillegg til at man skal være veldig god, skal man også treffe på timingen. Det må være et vindu der for at du skal få en mulighet. Nå er vi inne i et slags generasjonsskifte.

Kiloene renner av

Skulle noen være i tvil om hvor tøft Formel-livet kan være, kan Hauger avklare det. Påkjenningene krever sin mann.

– Det er ikke som å kjøre en vanlig bil. Her er det ingen hjelpemidler, forklarer han.

– Bremsetrykket kan være opptil 180–190 kilo. Rattet blir veldig tungt, så får du en overstyring der du må korrigere, blir det fort tøft hvis det fortsetter å skje gjennom løpet.

Hauger forteller videre at det vanlig å ha et væsketap på mellom 3 og 5 kilo etter en løpshelg. Varmen i bilen bidrar til det.

– Du kjører i brannsikkert undertøy i over 30 grader.

Les også

Han har gjort det før. Men noe er annerledes når Formel 1-håpet besøker «Lindmo» denne gangen.

Fredag: Treningsomgang (10.35–12.20), kvalifisering (17.25–17.55)

Lørdag: Sprintløp 23 runder à 5,412 km (17.40–18.25)

Søndag: Hovedløpet 32 runder (11.40–12.40).

Norske tider i parentes. Alt sendes på Viaplay