Casper Ruud til semifinale – nå venter sinnataggen Holger Rune

(Casper Ruud – Francisco Cerúndolo 7–6, 6–4 ) Casper Ruud (24) kan se frem mot en skandinavisk drømmeduell i semifinalen i storturneringen i Roma.

Ruud varierte stort i kvartfinalen i ATP 1000ATP 1000De nest høyest rangerte turneringene, etter de fire Grand Slam-turneringene (Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open).-turneringen i den italienske hovedstaden, men vant 2–0 i sett over Francisco Cerúndolo.

Skal 24-åringen komme seg til finalen, må danske Holger Rune slås.

– Han er veldig energisk, vi har ikke møttes siden French Open, og det var litt av en kamp. Han har blitt så mye bedre, sier Ruud til Eurosport om sin kommende motstander.

Ruud og Rune kranglet seg gjennom kvartfinalen i French Open i fjor, en kamp nordmannen vant 3–1 i sett. Etterpå meldte han «på tide å vokse opp» til dansken.

– Vi har snakket sammen siden. Vi respekterer hverandre, men jeg sendte ham ikke julekort – og han sendte ikke til meg heller. Men dette er bra for de nordiske landene, sier Ruud.

En sedvanlig hissig Holger Rune overbeviste mot verdensener Novak Djokovic i sin kvartfinale. Rune er den første siden Rafael Nadal som har slått Djokovic i to kamper på rad.

– Jeg spilte mot ham i 2021 og 2022. Han er så mye bedre nå. Du kan se det på selvtilliten, og han har så store mål for karrieren, vurderer Ruud.

17. mai tok Casper Ruud første sett etter tiebreak.

Nordmannen så råsterk ut fra start, mens argentineren Francisco Cerúndolo virket usikker og gjorde flere enkle feil. Men etterhvert begynte Snarøya-spilleren å slurve, og da himmelen åpnet seg over Roma utviklet settet seg på dramatisk vis.

I regnværet kom Francisco Cerúndolo tilbake, og det sto 6–6, før Ruud tok seg sammen igjen, og viste seg sterkere enn argentineren.

I det andre settet vant Ruud 6–4.

Turneringen ser du på Eurosport Norge og Discovery+.