Sport

Hovland herjer i USA: I dag kan han vinne gigantsum

Viktor Hovland kan ta karrierens andre PGA-seier søndag, men værgudene truer med å skape trøbbel for gjennomføringen av avslutningsrunden i Ohio.

Viktor Hovland imponerer i Ohio.
  • NTB
  • Håkon Østmoe Brandsnes
    Aftenposten
  • Viktor Hovland går i gang med den fjerde runden søndag klokken 15.01 norsk tid.

Den norske golfstjernen spilte strålende på dag tre av turneringen. Fasiten ble seks slag under par. Det gir annenplass i turneringen, to slag bak Justin Thomas før den avsluttende runden.

Søndag kan nordmannen ta sin andre seier i karrieren på PGA-touren. Han kan også bli hele ti millioner kroner rikere, viser tall fra Golf Digest.

Førstepremien er nemlig på 1.116.000 dollar. Annenplassen gir cirka seks millioner kroner, mens en tredjeplass gir fire millioner kroner.

En oversikt hos ESPN viser at Hovland har tjent inn totalt 1.286.497 dollar i PGA-touren gjennom karrieren. Nå kan han nesten doble det.

Den største pengesummen han er vunnet er 540.000 dollar ifølge samme oversikt

Uvær kan skape trøbbel

Den norske golfstjernen gikk tredjerunden seks slag under par. Etter fire birdier og fem par på de ni første hullene, fikk scorekortet et litt mer variert utseende på de siste ni.

Fire nye birdier fikk selskap av to bogeys. Det gir 14 slag under par i turneringen totalt for 22-åringen.

Dermed skal Hovland ut i lederballen på fjerderunden søndag. Der skal han kjempe for karrierens andre PGA-seier. Den første kom i Puerto Rico Open tidligere i år.

Værmeldingene varsler samtidig om uvær i Ohio søndag. Det kan føre til utsettelser og trøbbel for spillerne. Tordenvær og nedbør står på værkartet gjennom store deler av dagen.

Les også

Hovland best i norsk duell – dro inn over én million kroner

Små justeringer

Da vi snakket med Eurosport-kommentator Per Haugsrud etter runde to, sa eksperten at Hovland hadde mye å hente på puttingen sin.

Hovland selv var inne på det samme etter den tredje og nest siste runden.

– Puttingen min har åpenbart vært litt ujevn de siste ukene, men jeg føler at virkelig slår bra. Det handler bare om å lese linjene godt, sa Hovland til Eurosport.

Han trakk også frem at en del av driver-slagene har trukket litt mot høyre.

– Så hvis jeg kan holde dem litt rettere, gir jeg meg selv mange muligheter for birdier.

– Ypperste klasse

Hovlands langspill har vært av «ypperste klasse» i denne turneringen, ifølge Haugsrud.

– Han har ikke lengden til Rory McIlroy, men jeg setter han som kanskje nummer to i verden. McIlroy slår lengre, men briten slår ikke like rett som Hovland, så han henter innpå der. Det er så vilt det han driver med, sa Haugsrud lørdag.

For å ha et håp om å få fullført turneringen, har arrangøren allerede varslet at spillerne må belage seg på tidligere start enn opprinnelig planlagt. De første spillerne sendes på banen allerede klokken 08 lokal tid. Allerede da er det imidlertid varslet dårlig vær.

Dersom det ikke lar seg gjøre å spille den fjerde runden søndag, blir avslutningen flyttes til mandag. Kampen for en ny PGA-triumf kan dermed bli en tålmodighetsprøve for Hovland og konkurrentene.

Også neste ukes PGA-turnering går på banen i Ohio. Der får Hovland selskap av langt flere stjerner enn han har hatt denne uken. Tiger Woods, Dustin Johnson og Rory McIlroy er blant stjernene som har meldt sin ankomst.

Les mer om

  1. Viktor Hovland
  2. Golf