Norsk kombinertseier i lagsprinten

Gikk seg opp fra 11.-plass etter hopprennet.

Mikko Kokslien (bildet) og Jørgen Graabak.

Mikko Kokslien og Jørgen Graabak gikk seg opp fra en 11.-plass etter hopprennet og vant lagsprinten i kombinert i Ramsau lørdag.

Det norske 2.-laget bestående av Håvard Klemetsen og Magnus Krog sikret dobbelt norsk. De kom i mål åtte sekunder bak.

Det norske førstelaget var med i tetstriden gjennom hele langrennet, og mot slutten knuste duoen all motstand.

– Jeg var helt sikker på at vi kom til å ta igjen de i teten i dag. Mange var involvert, og da blir det spennende. Det ble en utrolig dag, og det er flott å være del av dette laget. Vi har veldig mye moro, sa Kokslien etter triumfen.

Bunnsolid innsats

Før siste etappe sendte Kokslien ut Graabak med et forsprang på ti sekunder, og Norges ankermann kunne sikre seieren uten å bli presset.

– Vi har et kjempelag, og det var veldig solid fra alle løperne, sier kombinertsjef Sverre Rotevatn til NTB.

Han sier at alle de norske gjorde jobben sin i bakken, og at de ikke tillot noen av lagene med best langrennsløpere å få et forsprang.

– Og i langrennet var det bunnsolid innsats. Håvard Klemetsen gjorde det kjempebra i løypa og presterte årsbeste, skryter Rotevatn.

Han sier det norske kombinertlaget er meget sterkt denne sesongen.

– Det er ikke mulig å gjøre det bedre enn dobbelt norsk i lagsprint. I tillegg har vi Magnus Moan og Jan Schmid på sidelinjen, og de kunne gått inn på hvilket som helst av lagene uten å gjøre seg bort.

– Gjort mye riktig

Det er under to måneder til OL i Sotsji, og kombinertsjefen sier lørdagens resultat viser at laget er i rute.

– Utfordringen nå blir å ikke slippe seg ned, men det er aldri feil å vinne. Seieren i dag er en bekreftelse på at vi har gjort mye riktig i sommer og i høst, sier Rotevatn.

Etter lørdagens renn, som var den femte lagkonkurransen denne sesongen, leder Norge nasjonscup i kombinert med 1184 poeng, 310 foran Tyskland.

Italia ble nummer tre bak Norges 2.-lag i lørdagens renn.

(©NTB)