Sport

Trettenes får ny sjanse på landslaget

Tre Oilers-spillere med i troppen.

2014: Mathias Trettenes debuterte med scoring for A-landslaget da han scoret Norges første mål i seieren mot Frankrike på sin egen hjemmebane i DNB Arena.
  • Camilla Klovning

Oilers-spiller Mathias Trettenes får tillit i sin tredje landslagssamling på rad når Roy Johansen samler sine beste menn til firenasjonersturnering i Danmark fra 3. – 8. februar. Turneringen skal spilles i Rødovre, hvor Norge møter Hviterussland 5. februar, Frankrike 6. februar og Danmark 7. februar.

Tre fra Oilers

Foruten 21-åringen fra Stavanger har landslagssjefen også funnet plass til Oilers-spillerne Ruben Smith og Kristian Forsberg. Det betyr at verken Dennis Sveum eller Tommy Kristiansen er med denne gangen.

— Det er klart at det er veldig kjekt å få fornyet tillit. Det viser at jeg gjør noe riktig, og det er absolutt en fin bonus og gulrot å ta med seg i hverdagen, sier Mathias Trettenes til Aftenbladet.

Han synes de to foregående landslagssamlingene har vært en vitamininnsprøytning.

— For min del er deltakelse på landslaget utelukkende positivt. Det er litt andre arbeidsforhold enn i Oilers, vi gjør ting litt annerledes og jeg får mange nye impulser. I tillegg føler jeg at jeg har gjort en god jobb når jeg har fått sjansen, men kan gjerne bidra med flere poeng, sier Oilers-spilleren.

Møter Lørenskog

Nå gleder han seg først og fremst til møtet med Lørenskog hjemme i DNB Arena lørdag.

— Vi må klare å løse de problemene vi har hatt mot Lørenskog tidligere, og være mye tøffere i duellspillet. Dette er en veldig viktig fase av sesongen, og vi må vise at vi kan være gode i flere kamper på rad. Serieinnspurten blir som et slags lite sluttspill, og vi må forberede oss godt på det som kommer. Det gjelder igjen å prestere jevnt over tid, sier Trettenes, som har slitt med feber og forkjølelse den siste uken.

— Jeg var skikkelig dårlig et par dager, men det er ingenting å si på helsen nå og jeg er definitivt klar til kampen mot Lørenskog, lover han.

Hele troppen

Målvakter: Ruben Smith (Stavanger), Steffen Søberg (Vålerenga), Lars Volden (Rögle).

Backer: Alexander Bonsaksen (Tappara), Nicolai Bryhnisveen (Asplöven), Jonas Holøs (Lokomotiv Jaroslavl), Mattias Nørstebø (Brynäs), Daniel Sørvik (Vålerenga), Ole-Kristian Tollefsen (Färjestad), Mats Trygg (Lørenskog).

Løpere: Morten Ask (Vålerenga), Anders Bastiansen (Graz), Robin Dahlstrøm (Örebro), Michael Haga (Almtuna), Kristian Forsberg (Stavanger), Andreas Martinsen (Düsseldorf), Sondre Olden (Vålerenga), Ken André Olimb (Düsseldorf), Mathis Olimb (Frölunda), Mats Rosseli Olsen (Frölunda), Niklas Roest (Sparta Sarpsborg), Martin Røymark (Färjestad), Mathias Trettenes (Stavanger).

  1. Les også

    Endelig vant VIF over Oilers igjen

  2. Les også

    Thoresen forventer mye av Hanson

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers