Sport

Kristoff med spurtseier etter å ha endret plan på oppløpet

Alexander Kristoff (29) dro til med spurtseier på 2. etappe av rittet De Panne tredagers onsdag.

Alexander Kristoff vant 2. etappe av rittet De Panne i dag.
  • Herman Folvik

Nordmannen tok teten med et par hundre meter igjen og så seg aldri tilbake. Etappen gikk fra Zottegem til Koksijde og var 192 kilometer lang. Dette var Kristoffs sjuende etappeseier i De Pann foran Edward Theuns og Marcel Kittel.

- Det var mye motvind i finalen. Jeg visste at jeg egentlig skulle ha holdt et hjul, men jeg tok ikke sjansen på å bli sittende innesperret. Derfor stakk jeg selv i mitt eget opptrekk, sa Kristoff til Eurosport.

Les også

«Doffen» måtte bryte et av sesongens store mål

Flanderen rundt søndag

Seieren var viktig med tanke på Kristoffs selvtillit foran søndagens Flanderen rundt. Men 29-åringen tror ikke han er favoritt der.

– Jeg anser ikke meg selv som å være en av favorittene. Det har manglet litt på formen til nå. Men det var godt å få denne seieren. Det er bra for selvtilliten men Flandern rundt er tøffere. Jeg håper at formen kommer nå, men jeg er redd for at det er for sent, sa Kristoff til Eurosport.

Les også

Bjørn Maaseide trekker seg som Sats Elixia-sjef: – Klarte ikke å stå i spagaten

Tredjeplass sammenlagt

Onsdagens triumf er den femte for året for Kristoff.

Phillip Gilbert vant tirsdagens 1. etappe og leder sammenlagt. Kristoffs seier betyr at han klatret til 3.-plass i sammendraget med 1.07 minutter opp til Gilbert.

Rittet avsluttes med to etapper torsdag. En kortere fellesstart og en tempoetappe i De Panne.

(NTB)

Les mer om

  1. Alexander Kristoff