Sport

- Bardal er viktigst i norsk hoppsport siden Wirkola

<p>Det mener hoppsjefen.</p>

REFILE-CORRECTING YEARAnders Bardal of Norway reacts after his victory at the FIS World Cup Ski Jumping title in Planica March 18, 2012. REUTERS/Srdjan Zivulovic (SLOVENIA - Tags: SPORT SKIING)
  • 100% Sport

Hoppsjef Clas Brede Bråthen mener at Anders Bardals seier i verdenscupen er i klasse med den gamle hoppkongen Bjørn Wirkolas prestasjoner.

– For norsk hoppsport er verdenscupseieren til Bardal det viktigste som er skjedd siden Wirkola, sier sportssjef Bråthen til VG. Han understreker samtidig at han ikke har glemt Espen Bredesens verdenscupseier for 18 år siden – samt VM— og OL-gull.

Bardal har gått den tunge veien på hopplandslaget, men etter 13 år på landslaget kom braksuksessen med tre enkeltseirer i verdenscupen i tillegg til sammenlagtseieren.

– Kommersielt sett betyr Bardals triumf masse for oss. Han er en hardtarbeidende familiefar, som har jobbet seg systematisk til topps. Men det viktigste for ham er at suksessen har kapitalisert seg for framtiden. Jeg vil like å se den som ikke vil ha en type som ham, med bachelorgrad innen økonomi og administrasjon, i arbeid, sier Bråthen.

VG skriver også at avisen har regnet ut at Bardal, som skal bli far for annen gang om en ukes tid, har tjent cirka 1,7 millioner kroner på årets sesong, så også økonomisk er han i toppklassen blant norske vinteridrettsutøvere. (©NTB)

Clas Brede Bråthen ser stor verdi i Anders Bardals verdenscupseier. FOTO: NTB SCANPIX

Les også

  1. Anders Jacobsen klart best igjen

  2. Fannemel jakter ny NM-medalje

  3. Helikopter kan redde Bardals NM-start

  4. Bardal tildelt Olavsstatuetten

  5. Slo Cologna, Bardal, Svindal og Northug

  6. - Bardal, Bardal, Bardal, Bardal, Bardal

Les mer om

  1. Hopp