Sport

Den gamle RBK-spissen vant 20 millioner

Har båret på hemmeligheten siden sist høst.

Høydepunkt: Det sportslige høydepunktet i RBK-trøya kom da Johnsen puttet to mål i 3-2 seieren mot HamKam hjemme på Lerkendal i 1993. På Leangen travbane kom et annet høydepunkt da han sist oktober vant over 20 millioner kroner.
  • Petter Rasmus
    Petter Rasmus

3. oktober i fjor leverte Tor Gunnar Johnsen inn en bong på 660 kroner til V75-løpene på Leangen. Det ble full klaff.

Lidenskap og hobby

Til slutt satt den gamle RBK-spissen igjen med hele potten alene – svimlende 20,7 millioner kroner.

Etter at kjempegevinsten var sikret, ønsket han ikke å stå frem med navn. Johnsen ga likevel et intervju til adressa.no anonymt, hvor han ga inntrykk av at travsport og spill er den store lidenskapen og hobbyen.

Les også

  1. Norske dommere reiser hjem fra fotball-EM

  2. Stabæk advarer om «spekulativ» TV 2-dokumentar

Står fram i travprogram

Etter hvert har det blitt en stadig dårligere skjult hemmelighet hvem det var som stakk av med «potta». Og i programmet til årets høydepunkt på Leangen, Midtsommertravet, står den tidligere fotballprofilen frem som vinneren med fullt navn og bilde.

Tor Gunnar Johnsen fikk åtte kamper for Rosenborg i 1993. Sin store match i RBK-trøya hadde han hjemme mot HamKam 13. juni det året. Med to mål, sørget unggutten for at Rosenborg vant 3-2. Likevel klarte han aldri å etablere seg på laget og forsvant etter hvert videre til Molde, Kongsvinger og Odd. Han vant cupen med både Molde og Odd.

I Leangens program deler Johnsen «oppskriften» på en real storgevinst-bong: «Jeg liker å spille med tre bankere. Da får du dekket opp i de andre løpene, slik at du får inn dypingene. Får du inn et eller to sjokk, blir det gode penger uansett om man har banker på favorittene».

Da han vant hele potten alene i oktober i fjor, gikk Johnsens alle tre bankere inn. Alle tre var fjerdevalg.

Har blitt hesteeier

Etter at han innkasserte storpremien, har Johnsen også blitt eier av tre spennende travhester.

Solitario Jet vant sine to første starter i Johnsens eie, men har galoppert seg vekk i de to siste startene. Treårshoppa Ugarina Jet var knallgod i debuten på norsk jord, og er i følge eieren selv «klink vinner» på Drammen travbane i neste uke. Aller mest spent er han likevel på toåringen Luckpenny Classic. «Er meldt til Kriteriet og Derby. Tipper hun blir en av favorittene», siteres han på i Leangens program.

Selv om Johnsen bor i Trondheim og er fast gjest på Leangen, er alle hestene stallet opp hos Trond «Bullern» Andersen i Hønefoss.

Adressa.no har vært i kontakt med Johnsen, men han ønsker ikke å la seg bli intervjuet om saken.