Sport

Oilers gikk på uhyre pinlig tap mot tabelljumboen

Stavanger Oilers fikk en tidlig i fleisen mot Kongsvinger og klarte aldri å snu kampen.

Markus Søberg og Oilers gikk på et flaut tap borte mot Kongsvinger lørdag.
  • Christoffer Hjalmarsson

Kongsvinger – Stavanger Oilers 4-3 etter spilleforlengning

Kampen startet som forventet og det var gjestene fra Stavanger som la et press på Kongsvinger.

Diverse nyttårsraketter ble avfyrt, men nesten samtlige med feil adresse. Oilers slet lenge med å treffe innenfor rammene på Kongsvinger sitt mål. Heller ikke tre powerplay utgjorde noen forskjell.

Vi fulgte kampen direkte:

Les også

Slik var kampen mellom Kongsvinger-Stavanger Oilers

Da gikk det som det måtte, Kongsvinger kontret inn 1-0. Det på hjemmelagets aller første skudd på mål. Et par minutter senere viste Kongsvinger hvordan man setter opp et overtallsspill når ledelsen ble doblet.

En blytung periode for Oilers fikk imidlertid en positiv avslutning. I det fjerde overtallsspillet traff endelig Rapuzzi blink. To skuddforsøk endte i keepers favn før en kanon fra blålinjen havnet i nota.

Les også

Tabelljumboens manager øyner storskalp: – Jeg tror vi slår Oilers

Rask utligning, kalddusj og utvisninger

Andre periode forholdt seg lenge ganske rolig, før det tok bra med fyr i Kongshallen.

Oilers jaktet utligning og den kom i form av herlig spill. Lassi Kokkala var kvikk på skøytene før han serverte Curtis Gedig som takket med å dunke pucken i nettaket.

Les også

Profil beroliger Oilers-fansen: – Ikke bekymret i det hele tatt

Da trodde mange at Oilers skulle ta et tak om kampen, men den gang ei. Ikke mange minutter etter utligningen kom en ny Oilers-kalddusj da Kongsvinger gikk opp til 3-2.

Resten av perioden ble preget av utvisninger og enda litt flere utvisninger. Villiam Strøm og Magnus Hoff måtte i fryseboksen for roughing, mens Kokkala pådro seg to minutter da Oilers var i overtall.

Spesielt de to sistnevntes var meget unødvendige. Det skal sies at også Kongsvinger fikk sine menn i utvisningsboksen, og dermed ebbet perioden ut på stillingen 3-2.

Stjernesmell i spilleforlengselsen

Oilers kjempet seg nok en gang tilbake i kampen og utlignet ved Dennis Sveum. Trykket fortsatte fra gjestene, men det ville seg ikke foran mål.

Et hav av skudd endte rett på en god Ekeberg i Kongsvinger-målet og enda flere skudd havnet i vantet. Da blir det tungt å vinne hockeykamper.

Les også

Børsen: Her er toppen, floppen og overraskelsen etter Oilers’ historiske tap

Det manglet imidlertid ikke på sjanser andre veien heller, men Henrik Holm leverte en svært god kamp. Dette til tross for at han slapp inn fire mål. For det fjerde for Kongsvinger kom, bare ikke i ordinær tid.

Når Oilers aldri klarte å avgjøre matchen, så takket og bukket Kongsvinger. Theorent gjorde ingen feil alene med keeper i spilleforlengelsen og Kongsvingers første seier noensinne over Stavanger Oilers var et faktum.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Kongsvinger
  4. Henrik Holm