Tap i serieavslutningen for Oilers

En historisk dårlig grunnserie er over for Stavanger Oilers, etter tap mot sølvvinner Sparta i siste serierunde.

Stavanger Oilers tapte stort mot Sparta i serieavslutningen (Arkivfoto)

OILERS - SPARTA 1-4

Oilers tok ledelsen, men det var det eneste man kunne glede seg over om man var Oilers-fan i DNB Arena tirsdag kveld.

Sparta hadde allerede seriesølvet sikret før grunnseriens siste kamp, og så fra start av litt ut som om de helst bare ville unngå skader før sluttspillet. Oilers åpnet best, og det var fortjent da Kristian Forsberg satte inn 1-0 med et herlig skudd i lengste kryss etter 11 minutter.
Men fra midtperioden og ut, var det ingen tvil. Sparta gikk rett i angrep i 2. periode, og bare minutter ut i perioden kom uttellingen. Kevin Sundher fikk pucken feilvendt foran mål. Han vendte opp, og plasserte pucken nede i hjørnet. 1-1.

Les også

Vi fulgte kampen direkte

Og da Oilers ikke maktet å omsette flere av de store muligheten i overtall, var det i stedet Sparta som utnyttet en utvisning og satte ledermålet. Akkurat idet Mats Larsen Mostue var på vei ut av fryseboksen etter sin tominutter, satte Kristian Østby inn 2-1 for gjestene.

I tredje periode la Sparta på til både 3-1 og 4-1, og sørget dermed for at Oilers gikk på sitt 12. hjemmetap for sesongen. Det er klubbrekord.
I tillegg betyr dette at Oilers ender på 129 scorede mål i grunnserien totalt denne sesongen. Også det er rekord - dårligere enn sesongen 04/05 som endte med 131 scoringer.

– Vi setter oss selv i unødvendige situasjoner, i en kamp hvor jeg igjen føler vi egentlig har god kontroll, sukker Pål Gulbrandsen.

– Vi må snart lære av de dumme tingene vi gjør, og tøffe oss opp. Så enkelt er det egentlig.

Etter kampen ble det klart at Oilers møter Frisk Asker i sluttspillets kvartfinale, som starter torsdag.