Sport

Mørk: - Vi er vinnerskaller når det trengs

Nora Mørk holdt EM-trofeet i hendene som det var en baby da hun møtte pressen etter sitt show med 12 mål i EM-finalen søndag. Det ble for mye for Nederland.

Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk jubler med EM-trofeet etter finaleseieren mot Nederland søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nederlenderne surret vekk en siste sjanse ved å kaste ballen i beina på en medspiller. Da var det fire sekunder igjen. Så kunne de norske jentene juble etter åtte seirer på åtte kamper.

Mørk var kveldens dronning da Nederland ble slått 30-29. Hun hamret inn mål på bestilling. Det ga Norge den sjuende EM-tittelen.

Les også

  1. Flere av finaleheltene får 10-er på børsen

  2. Gullheltene hylles: «Norge, de er bare for imponerende»

- Det var en tøff finale å spille. Det svingte mye. Da vi stakk fra og ledet med fem mål, følte jeg at vi fikk litt selvtillit, sier Mørk til NTB.

Ved hennes side står kapteinen Stine Bredal Oftedal, som selv var meget viktig med to kjappe mål i 2.-omgangen.

- Så slapp vi dem litt inn i kampen. Herregud, det holdt helt inn.

Ikke så farlig

- Hvordan opplevde du det siste halve minuttet?

–Vi har hatt litt tur også, men det er noen virkelige vinnerskaller også. Så vi er der når vi på en måte trenger det. Kari (Aalvik Grimsbø) redder en straffe når vi trenger det. Stine (Bredal Oftedal) scorer et par når vi trenger det, sier hun.

- Det føles helt fantastisk akkurat nå. Jeg må ærlig innrømme at det ikke blir noen OL-revansje. Det kan vi først gjøre når det blir OL igjen, sier Oftedal og får støtte av Mørk der.

Mørk spilte sin beste landskamp og fikk noe å glede seg over etter den gedigne OL-nedturen der det bare ble bronse.

(©NTB)

Les mer om

  1. Nora Mørk
  2. Håndball