Golferne gror godt

Norge har hatt en strålende sesong på golfbanen så langt i år. Proffene sliter, men for juniorene har gresset aldri vært grønnere.

  • 17 år gamle Marius Thorp vant EM-gull for seniorer. * De norske guttene tok sølv i lag-EM for juniorer. * Lars Petter Brovold spilte British Open. * Suzann Pettersen ble nylig tatt ut på det europeiske laget til Solheim Cup.* Henrik Bjørnstad har gjort comeback. — Det har vært et fantastisk år for norsk golf så langt, kanskje det beste i historien, sier sportssjef Jan-Erik Aalbu i Norges Golfforbund. - Vi kom på annenplass i lag-EM for juniorer, og har fått en norsk europamester for amatører. Helt utrolig.Norge har hatt flere spillere med på Europatouren i år, men det er juniorene som har levert de beste resultatene. - Vi har en rekke gode og talentfulle juniorer som virkelig har blomstret i år, sier Aalbu. Han mener det skyldes at de unge spillerne får mye mer internasjonal matching nå enn de har fått tidligere. - Dette er et bevisst trekk fra forbundets side. Det nytter ikke å sitte hjemme i Norge og tro at man blir best, sier sportssjefen.

Ny giv.

— Norske golftalenter har aldri vært så mange og så gode. Vi har et fantastisk kull med 15-18-åringer som vi må ta vare på for enhver pris. Klubbene gjort en god jobb. De er blitt bedre både på treningsforhold, kompetanse og oppfølging, sier Jan-Erik Aalbu.- Nå ser vi at den store bredden gir flere topper. Golf-Norge har fått en ny giv, og det er mange spillere som ønsker å være med på landslagssatsingen, legger han til. - Det er viktig at vi ikke lener oss tilbake og slår på stortromma. Norsk golf er fremdeles i startgropa, men vi har noe fantastisk på gang. Norge blir en golfnasjon å regne med i fremtiden, sier Aalbu.Presidenten i Norges Golfforbund, Christian Anker-Rasch er fornøyd med årets norske prestasjoner.- Så langt har det vært et veldig bra år, men vi må vente med å gjøre opp status til året er omme, sier han. - Det har skjedd veldig mye spennende, men det er for tidlig å si at dette er det beste norske golfåret i historien.

Imponert.

Presidenten er imponert over de norske juniorguttenes resultater. - Fremgangen på juniorsiden er veldig gledelig, og på guttesiden har nivået aldri vært høyere. Vi stilte med et av de yngste lagene i junior-EM, og tok sølv. Det er imidlertid ingen garanti for at juniorguttene er like gode neste år. I den alderen svinger det mye, sier Anker-Rasch.- Totalt sett er vi godt fornøyd med årets sesong. Vi er på rett spor, og tenker langsiktig. Om fire-fem år høster vi forhåpentlig resultater av det gode juniorarbeidet som blir lagt ned, sier han. Per Haugsrud er en av de norske spillerne som har gjort det best internasjonalt. Han spilte på den profesjonelle Europatouren i 12 år, men er ikke imponert over nivået i norsk golf. - Amatørprestasjonene betyr ikke så mye internasjonalt. Både Henrik og je leverte bedre resultater da vi spilte på Europatouren, sier Haugsrud. Han er imidlertid optimistisk med tanke på fremtiden for norsk golf. - Den ser kjempebra ut. Vi har aldri hatt bedre juniorer. Per Haugsrud mener det er viktig at Henrik Bjørnstad har bestemt seg for å satse igjen. - Uten ham er det veldig tynt på herresiden. Det sier jo litt når han kan tørke støvet av køllene etter ett år, og slå norgeseliten uten trening, sier Haugsrud.

Lene Krog (18) fra Drammen storspiller i disse dager for det europeiske laget i Junior Solheim Cup.
Lars Petter Brovold sliter på europatouren, men fikk spille British Open som tredje nordmann i historien tidligere i sommer.
Marius Thorp fra Bærum er bare 17 år gammel, men har allerede greid noe som ingen annen nordmann har gjort før ham - nemlig å vinne EM i golf for seniorer.