Sport

"Tutta" godt i gang

Suzann Pettersen spilte seg opp på de siste ni hullene under første dag av Safeway International.

Verdensener Lorena Ochoa i samtale med verdens fjerde beste, Suzann Pettersen.
  • Fredrik Fredrik Holst

Suzann Pettersen åpnet Safeway International på en under par. Hun startet lovende og noterte seg for en birdie allerede på hull 10, hennes første. Dessverre kom en bogey allerede to hull etter. Nok en bogey på hull 14, ble rettet opp med en birdie på hull 15. Hun avsluttet med en bogey på hull 17 og var en over par etter ni spilte hull.

— Innspillene var for langt fra pinnen på back-nine. Hun hadde ingen innspill nærmere enn seks meter. Likevel klarte hun to strålende birdier, forteller Frode Scheie til golf.no

Frode Scheie er i USA for å følge Pettersen på denne helgens turnering, for så å ta turen innom Henrik Bjørnstad til neste uke.

Vendepunkt - Det snur litt på front-nine for "Tutta". Hun åpner med bogey, men det så ut til å bli et vendepunkt. Hun setter tre birdies etter dette og avslutter front-nine to under par. Det er bra, fortsetter Scheie.

— Forskjellen på de første ni og de siste ni var vel at hun la seg nærmere pinnen. På front-nine hadde hun putter på en, to og fire meter. I tillegg redder hun to up-and-downs.

Suzann Pettersen endte totalt en under par og ligger på en delt 33. plass. Det er hele ni slag opp til toppen, men bare to slag bak ellevte plassen.

— Hun spilte en god runde. Hun slår mye lenger enn de andre og har 15 av 18 greentreff. At det blir litt mange putter skyldes innspillene. De var ikke nære nok pinnen i dag, oppsummerer Scheie "Tutta" sitt spill.

Fantastisk bane - Forholdene her er bare helt fantastiske. Banen er aldeles nydelig. Det er fjell og utrolig grønt og fint, både på trær og ellers. Fairwayene er som stuegulv, skryter Scheie om Superstition Mountain i Arizona.

— Greenene er utrolig raske i følge spillerne, men de er også litt små-tricky. Mye breaks og mange avlange greener.

God Følelse Pettersen selv føler spillet sitter bedre og bedre, i følge Scheie

— Spillet begynner å komme seg, og hun liker seg godt på banen. Suzann føler at hun spiller bedre og bedre. Hun føler at det virkelig begynner å løsne litt. Vi gleder oss til i morgen, avslutter den positive Sportssjefen i Norges Golfforbund.

Angela Stanford noterte seg for hele ti birdier og leder turneringen med sin fantastiske 62 runde. Verdensener Lorena Ochoa jager bak med sine syv under par.

På fredag slår Suzann Pettersen ut klokken 20.18, norsk tid.

Tuttas scorekortResultater / live scoring Thriller mot Ochoa Tutta ble nummer to i denne turneringen i fjor, etter en tøff kamp som varte i fire lange dager mot verdensener Lorena Ochoa. Annenplassen, to slag bak Ochoa, ble starten på Tuttas beste golfsesong: Fem seire på LPGA-touren, inkludert en major, en seier på europatouren - og premieinntekter på mer enn 10 millioner kroner. Hittil i år har Pettersen spilt tre turneringer. Ble nummer 16 i SBS Open på Turtle Bay på Hawaii og endte på delt 15. plass i Fields Open. I Singapore kjempet en småsyk Tutta seg til delt 30. plass i HSBC Women's Champions, der Lorena Ochoa igjen var suverén. Direkte på TV søndag Etter at Viasat sikret seg rettigheter til LPGA-touren, får vi se mye til Suzann Pettersen og hennes konkurrenter på norske TV-skjermer. Søndag sendes siste dag av Safeway International direkte på SportN. I neste uke kan du, med tilgang til Viasat, se årets første majorturnering for kvinner, Kraft Nabisco Championship, direkte.

Les også

  1. "Tutta" mot Ochoa

  2. "Tutta" får ny sponsor

  3. Ochoa helt suveren

  4. Spilte som en vinner

Les mer om

  1. Golf