Kristoffersen sliter med skade: – Må være forsiktig

Henrik Kristoffersen (21) blir tvunget til å trene mindre.

Henrik Kristoffersen imponerte alle – inkludert seg selv – da han vant slalåmrennet i Kitzbühel søndag.
  • Fredrik Saltbones

– Den ene leggen hans er vond. Hvorfor vet vi ikke, men vi vet hva det er. Det er noe væske inne ved beinmargen som plager ham litt. Men vi har kontroll, sier Henrik Kristoffersens pappa, Lars Kristoffersen, til Aftenposten.

Lokalavisen Romerikes Blad, som omtalte saken først, skriver at ”alpinkometen frykter at sesongen kan ryke".

Det avviser Lars Kristoffersen.

– Vi har kontroll. Han har endret skoene og sørget for at det er litt mer plass til den ene leggen. Men vi tar våre forholdsregler og trener litt mindre. Det blir nok ikke helt bra før hele sesongen er over.

Henrik Kristoffersen på seierspallen med vinnertrofeet etter at han vant slalåmrennet i Kitzbühel søndag.

– Hemmer det ham i konkurranser?– Nei, overhodet ikke. Han kjenner det ikke når han kjører. Vi tar én eller to turer mindre per trening, for å være på den sikre siden, sier han.

Sønnen, Henrik, leverte i går det som trolig er hans råeste finaleomgang noensinne. 21-åringen lå på 12. plass etter første omgang, men kjørte seg opp og vant det legendariske slalåmrennet i Kitzbühel i går – tre hundredeler foran Marcel Hirscher.

Selv sa Henrik Kristoffersen dette om skaden etter søndagens renn.

– Den ene leggen min er så vond etter trening og renn at jeg må være forsiktig. Jeg kommer ikke til å bli det før sesongen, men kan ikke bli verre, sier 21-åringen til Romerikes Blad.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri:​