Sport

Skulle egentlig ikke være med – lørdag vant trønderen 100.000 kroner

Trønderjenta Veronika Bugge, 28 år gammel, smilte fra øre til øre etter å ha vunnet på Bjerkebanen lørdag.

Veronika Bugge vant i Oslo. Foto: Roger Svalsrød/Equus Media / NTB scanpix

  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

– At det var en rikstotofinale i tillegg er ikke til å tro, sa Bugge til Equus.

Hun hører til i Sør-Trøndelag, og er avhengig av fergetransport for å komme på vei sørover. Utflukten til Bjerke og Oslo krevde tid; minst ni timer en vei.

– Travsporten er mitt liv. Jeg har god hjelp fra flere, men er egentlig alene om ansvaret for stallens 20 hester, fortsatte Bugge etter suksessløpet.

Bonusløp

Damen fra Bjugn kusket Eidshaugdjerven til seier i finalen i grunncupen med hele 100.000 kroner i førstepremie. Duoen lå lenge bak i feltet, de siste 500 meterne gikk i radig fart ute i sporene, og rett før mål gled ekvipasjen forbi favoritten Wellek.

– Fryktelig artig. Det er enormt stort å vinne finalen for vi skulle egentlig ikke vært med her i dag. En ren bonus med andre ord. Eidshaugdjerven er svært sterk og holder på til mål er passert, avsluttet Bugge som gledet seg til alle timene i bil hjem til Trøndelag. Hun ville nyte sin store dag fullt ut.

Uforandret

I championat-striden om å bli landets mestvinnende V75-kusk er det uforandret i toppen. Jyplingen Magnus Teien Gundersen og toeren Tom Erik Solberg kjørte blankt. Derimot rykket treeren Åsbjørn Tengsareid opp rett bak med to triumfer. Det skiller kun to triumfer fram til ledende Gundersen for Tengsareid før årets tre siste V75-rundene tar til.

(©NTB)

Les mer om

  1. Hest
  2. Nord-Trøndelag