Sport

Lundby med bakkerekord og ny seier i Oberstdorf

Maren Lundby var i en klasse for seg og vant søndagens verdenscuprenn i Oberstdorf. Det var hennes niende verdenscupseier for sesongen.

Maren Lundby tok nok en seier. Her avbildet for én uke siden, etter at hun ble nummer to i Slovenia.

Maren Lundby reiser til VM i Seefeld som den store favoritten. Søndag tok hun sin niende verdenscupseier for sesongen etter to kjempehopp i Oberstdorf.

Totningen har fjerdeplassen fra Lahti for to år siden som sin beste individuelle prestasjon i et VM. Som under fjorårets OL må hun igjen takle et enormt gullpress. «Alle» forventer at Lundby blir verdensmester om halvannen uke.

Selv om formen er fantastisk, viser Lundby til at storfavoritter har feilet når det gjelder som mest utenfor verdenscupsirkuset.

– Det har vist seg før at mesterskap alltid får en litt annerledes resultatliste enn i et verdenscuprenn. Jeg taklet det i fjor, men alt kan skje. Jeg føler meg på ingen måte sikker. Det er mye jobb som skal til for at ting skal klaffe den dagen (27. februar), sier Lundby til NTB.

I søndagens renn slo hun til med 135 og 135,5 meter. Med det tok hun sin annen strake Oberstdorf-triumf, 9,4 poeng foran tyske Juliane Seyfarth.

  • LES OGSÅ: «Sveriges Johaug» hylles etter verdenscupdebuten: – Fantastisk

Kontroll

135 meter i første hoppet var to meter drøyere enn Lundbys egen bakkerekord fra fredag. Seyfarth hoppet 132 meter i 1. omgang, men slo til med å tangere den ferske bakkerekorden til Lundby i finalen.

Det satte et viss press på den norske hoppesset. Lundby holdt hodet kaldt og under dårligere forhold forbedret hun bakkekorden med en halv meter. Dermed kunne hun juble for nok en seier.

– Jeg har kontroll på det jeg holder på med i hoppbakken, og det er ingenting som er bedre enn det. Det gir bra med selvtillit, forklarer Lundby på spørsmål om hvorfor det løsnet så ettertrykkelig etter en treg åpning på sesongen.

– Ting gikk trått i starten, men nå har jeg snudd opp ned på det. Jeg har hatt en prosess der har jeg tatt tak i det tekniske selv, og nå har jeg relativt god kontroll.

Seieren var Lundbys niende i verdenscupen i vinter. Det er like mange som hun tok gjennom hele forrige sesong.

– Det er gode muligheter til å slå det og ta flere seirer. Nå er det først og fremst VM, men så ser jeg fram til Raw Air og touren vi skal i Russland. Slutten på sesongen blir artig med storbakkerenn og mye spenning, sier hun til NTB.

Revansj

Tyske Katharine Althaus, som er nærmeste konkurrent i verdenscupsammendraget, var nummer tre etter første omgang søndag, men i finalen måtte hun se Sara Takanashi klatre forbi.

Althaus vant i desember Lillehammer-trippelen. Med det satte hun Lundby helt i skyggen. I Oberstdorf fikk totningen sin søte revansj i Althaus' hjemland.

– Hvordan var den følelsen?

– Det var på sin plass. Det var surt da hun tok meg på Lillehammer, så jeg håper hun fikk kjenne på litt av det samme her, sier Lundby.

Silje Opseth leverte sitt beste verdenscupresultat med 7.-plassen lørdag. Søndag landet hun på 123 og 124 meter i sine to hopp. Hun endte til slutt på 10.-plass.

Anna Odine Strøm har vært nest best av de norske hopperne tidligere i sesongen, men denne gangen måtte hun se Opseth foran seg. Med 119 og 115,5 meter i sine to hopp tok hun 14.-plassen.

Ingebjørg Saglien Bråten hoppet 100,5 meter og det holdt til 35.-plassen og ingen finale. Etter rennet ble det klart at hun blir den fjerde hopperen på det norske VM-laget.

(©NTB)

Les mer om

  1. Hopp
  2. Maren Lundby