VM-utfordreren: - Brækhus er i ferd med å bli en gammel dame

Jennifer Retzke ler av Cecilia Brækhus' spådommer om å vinne på knockout når VM-beltene står på spill i København.

Cecilia Brækhus gliste bredt etter seieren over kroatiske Ivana Habazin i september. Nå venter snart ny VM-match.

— Nå må Brækhus passe seg, så hun ikke tar større biter enn hun kan svelge. Jeg kan ikke annet enn å le av spådommene hennes om å vinne på knockout. Jeg tror hun må ha glemt at jeg har vunnet flere kamper på KO enn henne, og det er over ett år siden hun vant sin forrige KO-seier. Nei, hun kommer nok fort til å merke hvem som er den tøffeste og sterkeste sluggeren av oss, sier Retzke.

Brækhus skal forsvare fire VM-belter for første gang når hun går i ringen mot tyske Retzke i Falconer Hall i den danske hovedstaden 29. november. Ved siden av WBA-, WBC- og WBO-titlene, som hun har hatt fra før, satser hun også VM-beltet i International Boxing Federation (IBF). Det fikk hun etter seieren over Ivana Habazin i september. Den norske mesteren har allerede vært ute og sagt at hun vil bli overrasket dersom Retzke står oppreist ved kampslutt.

Les også

Viasat hører ikke på Brækhus

Interesse

De to weltervekterne forsøker å skape så mye interesse som mulig rundt kampen i slutten av november. Etter at Brækhus spådde seier til seg selv på knockout, har Retzke sagt at den norske mesteren bør begynne å pusse på beltene sine, slik at de skal være skinnende rene når hun gir dem fra seg.

De to har lagt opp til en liten verbal kamp i forkant av at de skal gjøre opp i ringen, men de aller største bokseekspertene regner med at Brækhus kommer til å vinne en enkel seier mot jenta som er ranket på 12.-plass i weltervekt av boxrec.com.

Retzke blir ikke levnet en sjanse mot den norske mesteren som blir regnet for å være verdens beste kvinnelige bokser, uansett vektklasse.

Med 26 seirer og ingen tap står Brækhus i en klasse for seg, og ingen tror at Retzke skal kunne by den norske firedobbelte verdensmesteren særlig motstand. Det har ingen av de 26 øvrige motstanderne hennes gjort heller, kanskje bortsett fra franske Anne-Sophie Mathis.

Les også

Ble knust av Brækhus - nå skal hun bidra mot neste VM-kamp

Gammel

— Jeg kommer til å vinne en klar og overlegen seier i København. Det er jeg som kommer til å avgjøre dette med knockout. Dere må ikke glemme at Brækhus er i ferd med å bli en gammel dame. Hun har i alle fall ikke den samme motivasjonen jeg har og som hun hadde i gamle dager. Jeg har alt å vinne. Brækhus har hatt sin tid på toppen; nå er det min tur, spår Retzke.

Hun legger ikke skjul på at hun ser på seg selv som en av flere yngre jenter som er på full fram mot toppen.

— Det er flere av oss, og vi er like sultne alle sammen. Det kommer Cecilia Brækhus til å få merke allerede 29. november, sier VM-utfordrer Jennifer Retzke.

Tim-Robin Lihaug og Alexander Hangen skal også bokse på dette stevnet, og Lihaug skal bokse om VM-tittelen for ungdom.

Nok en gang har Viasat valgt å sende kampen på betalings-TV. Det vil si at de som ønsker å se kampen, må ut med 299 kroner enten de er Viasat-kunder eller ikke. Dette ble kraftig kritisert sist, men TV-kanalen har valgt å gå for det samme opplegget igjen. (©NTB)