Sport

Overveldet Brækhus: – Jeg ble litt for emosjonell

Cecilia Brækhus er fortsatt ubestridt verdensener i boksing, men fikk ikke knockoutseieren hun så gjerne ville gi publikum og TV-seere lørdag.

Drt ble en følelsesladet kveld for Cecilia Brækhus. Foto: NTB Scanpix

 • stian.johnsen@ntb.no

Hun skrev historie som første kvinne til å gå hovedkampen på et boksestevne arrangert av HBO, storkanalen som nå setter punktum for sin boksesatsing, og hun hadde så lyst til å avslutte med et smell.

Resultatet ble bare sånn passe. Seier, men ikke så mye mer. Likevel var det en veldig preget Cecilia Brækhus som satte av noen minutter til NTB etter storkampen i StubHub Center i Carson, California.

– Dette er veldig spesielt for meg. Selvfølgelig ønsket jeg å avslutte med den knockouten. Men så skjedde det som ofte skjer i boksing, at når du vil for mye, så får du gjerne ikke den uttellingen du vil ha, sier Brækhus og fortsetter:

– Jeg ble litt for emosjonell. Jeg ønsket å knocke henne ut for hele HBO-familien. Men alt i alt håper jeg at jeg leverte god underholdning og var en god representant for kvinneboksingen i kveld.

 • LEST DENNE? Svensk skihelt gleder seg til Johaug-tap: – Hadde vært deilig

Størst

– Hvordan rangerer du denne kampen rent følelsesmessig sammenlignet med dine andre 34 proffkamper?

– Den er helt på toppen, altså. Den er der oppe ved siden av den første kampen i Oslo Spektrum. Det er kanskje de to som deler førsteplassen. For dette var veldig spesielt, understreker Brækhus.

Cecilia Brækhus traff Aleksandra Magdziak-Lopes mange ganger, men klarte aldri å få henne i kanvasen. Foto: NTB scanpix

Lørdagens seier over Aleksandra Magdziak-Lopes handlet nemlig om så mye mer enn nok en seier, nok et tittelforsvar.

– Det er overveldende. HBO har aldri sendt kvinneboksing noen gang før i år, og nå har jeg gått hovedkamp. Jeg håper jeg har sendt et ganske kraftig signal til unge jenteboksere der ute. Dette er ikke bare en historisk kveld, det vil være et signal for generasjoner, mener den 37 år gamle bergenseren.

Pionér

Trener Johnathon Banks er kraftig imponert over sin elev. Han har fått være med på det virkelige løftet Cecilia Brækhus' karriere har fått de siste årene.

– Hver eneste kamp Cecilia går er betydningsfull. For hun gjør hele veien ting for første gang, og det er det vanskeligste man gjør. Alle som ønsker å bli ubestridte mestere fra nå av, de må bare gå i sporene til Cecilia, sa han på pressekonferansen etter kampen.

Cecilia Brækhus sammen med trener Jhonathon Banks etter lørdagens seier i storkampen i Carson sør for Los Angeles. Foto: NTB Scanpix

Brækhus fortalte at hun nå trenger litt tid til å la helgens opplevelse i USA synke inn. Når og mot hvem hun går neste kamp, vet hun ikke.

– Hvordan kan man toppe dette? Jeg vet ikke akkurat nå. Nå er det bare overveldende.

(©NTB)

Les mer om

 1. Boksing

Relevante artikler

 1. SPORT

  Den amerikanske TV-gigantens spesielle tilbud sjokkerte Brækhus

 2. SPORT

  Mistet alle fem VM-beltene i natt: Sjokktap for Brækhus – hinter om å legge opp

 3. SPORT

  Brækhus svarer på utfordringen fra OL-mester

 4. SPORT

  Brækhus har trent i høyden før storkamp: – Jeg er i mitt livs form

 5. SPORT

  Brækhus blir historisk i storkamp: – Det er helt fantastisk

 6. SPORT

  Ekspert tror ikke det er slutt for Brækhus: – Når hun får møte mennesker igjen og får ny energi, tror jeg hun vil ha en kamp til