Sport

Historisk medalje til Norge - men her går det nesten galt for Lundby

De norske jentene i tårer etter tidenes første lagkonkurranse.

Her er Maren Lundby nær å falle i sitt første hopp.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Tirsdag ble laghopp for kvinner arrangert for første gang i Ski-VM. Det endte med norsk bronse. Tyskland tok gullet foran Østerrike.

Maren Lundby sikret norsk medalje med sitt sistehopp på 100,5 meter. OL-vinneren fra Pyeongchang er det norske lagets store stjerne, men spesielt Ingebjørg Bråten presterte på sitt aller beste i tirsdagens konkurranse.

Anna Odine Strøm og Silje Opseth var også med på laget.

  • Har du lest denne kommentaren fra Robert Veiåker Johansen? «Folk må gjerne kreve fire gull av henne. Therese Johaug krever bare én ting tilbake: Respekt.»

Følelsesladet

Det norske laget var lenge med i sølvkampen, men nådde ikke helt opp mot Østerrike.

– Vi har vunnet bronsen. Dette hadde vi ikke trodd i det hele tatt, sier Anna Odine Strøm til NRK.

Ved siden av henne står Silje Opseth i tårer.

– Jeg har ikke ord. De her leverte så sinnsykt bra i dag. Å ta medalje som lag når det gjelder som mest, er helt rått! sier Opseth.

Også trener Kristian Meyer var rørt etter bronseprestasjonen.

– Det er svært. Vi har holdt på med dette siden 2011. At vi får til fire jenter som står det og jubler sammen, er en ubeskrivelig følelse, sier Meyer.

– Er du skuffet over at det ikke blir sølv?

– Overhodet ikke! Overhodet ikke!

Lundby nær fall

Det gikk imidlertid nesten galt i første omgang. Da var Maren nemlig i ubalanse i nedslaget. Hun holdt på å falle, men hentet seg inn.

Lundbys kroppsbeherskelse fikk ros fra NRKs kommentatorer.

– Det var flaks at jeg holdt meg på benene, sa Lundby selv til NRK.

Her ser FIS-president Gian-Franco Kasper, Dronning Sonja, Kong Harald og president i Norges Skiforbund Erik Røste på kvinnenes hopprenn.

Hoppet målte 108 meter, noe som førte Norge opp til en annenplass etter første omgang. I andre omgang ble imidlertid Norge passert av Østerrike.

Flere av de norske jentene viste uansett lovende takter tirsdag. Onsdag skal de i ilden igjen. Da er det individuell konkurranse i normalbakke.

Les mer om

  1. Ski-VM 2019
  2. Hopp