En kvart million fulgte håndballbragden mot Kroatia

TV 3 jubler etter åpningshelgen.

  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

Norge overrasket med 34-31-seier mot Kroatia i håndball-EM søndag kveld.

Kampen ble vist på TV 3. Den hadde i snitt 225.000 seere. Her var det 340.000 seere innom når kampen var på sitt mest spennende i sluttminuttene.

Kent Robin Tønnesen gratulerer keeper Espen Christensen etter søndagens seier mot Kroatia.

Norge innledet EM med ettmålstap mot Island fredag kveld. Åpningskampen fikk 227.000 seere. Dette ga TV3 en kommersiell andel på 18,3 prosent denne dagen, som er den høyeste januarandelen uansett ukedag siden 2010.

Les også

Planlegger europeisk superliga i håndball

— Vi er veldig godt fornøyd med de første dagene av mesterskapet, både når det gjelder seertall og gjennomføring. Det har vært forrykende kamper og skyhøyt nivå på lagene. Vi vet at det ikke er lett å ta over en rettighet som TV 2 har utført meget godt i mange år, og vi var selvsagt spent både på seertall og hvordan seerne ville ta imot sendingene våre, sier administrerende direktør Morten Micalsen.

Gruppespillet avsluttes mot Hviterussland tirsdag. Foran den kampen står alle lagene med 2 poeng hver.

— Da håper vi selvsagt at seertallene skal løfte seg enda noen hakk, ettersom Norge tok skalpen på stormakten Kroatia i går. Vi har ikke vært bortskjemt med suksess i mesterskap for håndballgutta, men vi håper og tror at noe stort er på gang, sier Micalsen.

Dersom Norge og Kroatia vinner sine kamper tirsdag, går Norge videre og tar med seg fire poeng, kroatene to og Hviterussland ingen. I så fall slås Island ut av EM, og Norges 25-26-tap mot dem nulles ut.