Sport

Geir Lippestad utfordrer Tom Tvedt. Nå vil han bli idrettspresident

Skal bygge opp troverdigheten til Norges idrettsforbund.

Geir Lippestad er mest kjent som advokat. Nå vil han bli idrettspresident. Foto: Dan P. Neegaard

  • Odd Inge Aas
    Odd Inge Aas
    Journalist

Valgkomiteen i Norges idrettsforbund la onsdag frem de seks navnene som er spilt inn fra organisasjonen som kandidater til å bli den neste idrettspresidenten.

Det mest overraskende navnet var advokat Geir Lippestad.

– Jeg ble spurt om det er noe jeg kan tenke meg å gjøre for idretten, og det var noe det var lett å svare ja på. Idretten er landets største folkebevegelse, og den største arenaen for idrettsglede, livskvalitet, samhold, inkludering og vennskap, sier Lippestad til Aftenposten.

Han er mest kjent som advokat. Det ikke fullt så mange vet er at han er norgesmester i vannpolo og har en karriere som svømmer bak seg.

Skulle han få vervet, vil Lippestad prioritere arbeidet med å legge best mulig til rette for alle frivillige og som er aktive innen idretten hver dag.

– Det er den overordnede motivasjonen, men nå får vi først se om jeg er aktuell, sier Lippestad, som sier at han har et spesielt hjerte for idretten som en inkluderingsarena for mennesker med funksjonsnedsettelser.

Han er i dag bystyremedlem for Arbeiderpartiet.

Les også

Tvedt må tåle over halv million i lønnskutt – hvis han gjenvelges

Tom Tvedt har hatt en turbulent periode som idrettspresident. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Må bygge opp troverdigheten igjen

Lippestad ble nominert av Norges Bandyforbund.

Fra før var det kjent at Tom Tvedt ønsker gjenvalg, mens Sven Mollekleiv allerede har profilert seg som en utfordrer.

Berit Kjøll, Eirik Sørdahl og Arild Mjøs Andersen er også på valgkomiteens liste.

Kjøll har hatt en rekke stillinger i næringslivet siden 1986. 63-åringen ble kjent da hun var sjef for Tusenfryd og senere Flytoget. Og som styreleder i Den Norske Turistforening gjennom seks år. I dag er hun direktør i Huawei.

Mollekleiv er tidligere president i Norges Røde Kors og har også vært styreleder i Vålerenga Fotball.

Sørdahl er president i volleyballforbundet og Mjøs Andersen i triatlonforbundet.

– Lippestad står for de verdiene som vi i bandyforbundet spiller etter. Vi har hatt en dialog med ham i flere år om ting han og vi synes er viktige, sier Erik Hansen, president i bandyforbundet, og legger til:

– Han og vi er opptatt av å ha flest mulig med i idretten lengst mulig. Av å gi barn og ungdom et trygt, godt og bredt tilbud i lokalmiljøet hvor de bor, uavhengig av hvilke forutsetningene de har.

Hansen mener at en av de viktigste oppgavene til den neste NIF-lederen blir å rette opp organisasjonens skakkjørte omdømme.

– Merkevaren «NIF» må bygges opp på nytt med andre verdier og saker enn hva som har vært i den siste fireårsperioden. Vi må bygge opp troverdigheten, og respekten for grasrotarbeidet, sier Hansen.

Les også

Berit Kjøll foreslås som ny idrettspresident

47 kandidater til styret

Valgkomiteen skriver i pressemeldingen at det tilsammen er 47 kandidater til de ulike posisjonene i Idrettsstyret. De har også retten til å fremme egne kandidater.

Komiteen skriver at de vil intervjue de aktuelle kandidatene i løpet av januar og februar.

Les mer om

  1. Norges Idrettsforbund
  2. Tom Tvedt
  3. Geir Lippestad