Sport

Warholm klarte det han ikke fikk til i EM: – Jeg skylder kroppen min en pause

Karsten Warholm fullførte NM-dobbel.

Karsten Warholm innkasserte nok et NM-gull.

Karsten Warholm mislyktes i sin ambisiøse jakt på to EM-medaljer i Berlin. I NM gjennomførte storfavoritten gulldobbelen på aller enkleste vis.

Lørdag fulgte 22-åringen opp fredagens overlegne NM-tittel på 400 meter hekk med en like klar seier på 400 meter «flatt».

Warholm stormet inn til tiden 47,32 og tok sitt femte strake NM-gull på distansen.

Regnet høljet ned i Byrkjelo da Warholm løp.

– Jeg løp nesten med alt tøyet på - for å holde varmen, forteller Warholm til NRK.

– Det handlet mye om ikke å bli skadet. Jeg tok ut veldig mye i går - det var 400 meter hekk jeg satset på her. Også prøvde jeg å få med meg gull i dag også. Det gikk. Det er jeg kjempefornøyd med, fortsetter Warholm.

  • LEST DENNE? Tennistalentets far er verdensberømt. Iblant kunne han ønske ingen visste det.

Sliten

Under EM i Berlin ble Ulsteinvik-gutten nummer åtte på 400 meter. Da løp han på 44,91 i forsøket, kun fire hundredeler bak sin norske rekord. I finalen tok kreftene slutt ut i oppløpet.

Med lørdagens gull er årets NM over for Warholm. Allerede etter fredagens gull på langhekken signaliserte 22-åringen at en innholdsrik sesong begynner å kjennes på kroppen.

– Det begynner å koste. Jeg tor jeg skylder kroppen min å ta litt pause når det tikker mot september, sa norgesmesteren på langhekken.

LEST DENNE? Norsk golftalent vekker oppsikt i USA: – Enorm bragd.

Warholm først over mållinja lørdag.

Bergen neste

I tiden som kommer venter imidlertid nye stevner. Kommende onsdag er det elitestevne i Bergen. Deretter venter Diamond League-finalen i Zürich, før kontinentalcupstevnet i tsjekkiske Ostrava står på programmet.

Deretter kan sesongen være over.

Søndag kan for øvrig Warholm komme til å bli tildelt sin fjerde strake kongepokal i NM. 49,01 på 400 meter hekk fredag kan vippe kampen om den gjeve pokalen i 22-åringens favør.

Selv sa Warholm til NTB fredag at han ikke føler seg trygg på noen ny kongepokal.

– Det er vanskelig å si. For to år siden fikk jeg kongepokalen på 51,09, og i fjor var det nesten samme tid som nå. Dette var en grei søknad, men det er fortsatt mange som skal løpe som er flinke, sa Warholm.

Les mer om

  1. Friidrett