Har vunnet samtlige løp i år. Nå ser Amalie fra Kristiansand at den store drømmen er innen rekkevidde.

Mellomdistanseløper Amalie Sæten (22) har vært så suveren i Norge i år at hun savner konkurrenter som kan få det beste ut av henne.

– Når folk spør meg om hva jeg har gjort i sommer må jeg tenke meg om. Det er trening som er i fokus. Først trening, så se en film og så trening igjen. Jeg er litt sosial innimellom, men å trene og få framgang er egentlig mer enn nok for meg, sier Amalie Sæten.

– Egentlig skulle jeg nå stått midt i forberedelsene til en 1500-meter i Belgia til helga. Da løpet ble avlyst i går (søndag, red.anm.) var jeg forberedt på det, men det var likevel irriterende. Jeg var så giret på å endelig få et ordentlig løp at jeg til og med kunne tatt en karantene, sier Amalie Sæten.

Hun har tidligere slitt med skadeproblemer, og bare glimtvis – som da hun løp 800 meter i Bislett Games på 2.04,80 – fått vist fram sitt store potensial. Men nå har hun fått trent kontinuerlig siden i fjor sommer, og framgangen har ikke latt vente på seg. Hun har vunnet samtlige fem baneløp hun har stilt i, og satt årsbeste hver gang.

Les hele saken med abonnement