Norges hoppstjerne slått igjen tross ny bakkerekord

For annen dag på rad satte Maren Lundby bakkerekord, men heller ikke denne gangen var det nok til å vinne i Sapporo.

Maren Lundby fortsetter å hoppe svært bra og langt, men ikke konsistent nok til å ta førsteplassen.

For Lundbys del ble søndagens renn i Japan nesten en repetisjon av det som skjedde dagen før. 25-åringen fra Bøverbru kjempet igjen om seieren og satte bakkerekord med sitt lange svev på 139,5 meter – en halvmeter lenger enn lørdag – men det holdt kun til annenplass.

Eva Pinkelnig fra Østerrike tok verdenscupseieren. Dagen før ble Lundby slått av den østerrikske tenåringssensasjonen Marita Kramer (18).

– Det er fantastisk å sette bakkerekord. Det er sånne hopp jeg trener for. Jeg hadde en enorm høyde hele veien, bare litt synd med nedslaget, men jeg viser at de andre skal få det tøft om jeg gjør to slike hopp i samme konkurranse, sier Lundby og fortsetter:

– Det er litt kjedelig at jeg ikke vinner, selvfølgelig. Men jeg har uttalt at målet er å vinne verdenscupen sammenlagt, og jeg leverer hopp etter hopp på stabilt høyt nivå. Jeg er veldig glad for at jeg rykker litt ifra Chiara Hölzl i helgen, og så vet jeg at med slike prestasjoner vil seierne komme etter hvert.

Etter helgens konkurranser har Lundby 405 poeng i verdenscupsammendraget, mens Hölzl har 330.

Maren Lundby med en lur grimase under et verdenscuprenn i Lillehammer tidligere i vinter.

Pinkelnig jevnest

I søndagens renn lå Lundby på annenplass med 114,3 poeng etter et hopp på 121,5 meter i førsteomgangen. Et svært pent svev sørget for godt utgangspunkt før det siste hoppet, men det var jevnt i teten med 14 hoppere innenfor ti poeng bak lederen.

Det var et hestehode frem til leder Pinkelnig, som landet på 135,5 meter i førsteomgangen og hadde 132,6 poeng.

Da Lundby satte bakkerekord med 139,5 meter i finaleomgangen, kunne hun neppe gjort mer. Men totalsummen på 239,6 poeng var ikke nok til seier. Pinkelnig avsluttet med et hopp på 130 meter, og med forspranget hun hadde fra første omgang endte hun med 250,8 poeng til slutt.

De andre norske hopperne, Silje Opseth og Anne Odine Strøm, endte på henholdsvis 7.- og 28.-plass. Opseth hoppet jevnt og godt, med hopp på henholdsvis 119,5 og 122 meter, mens Strøm landet på 109,5 og 99 meter.

Eva Pinkelnig fra Østerrike vant søndagens hopprenn i japanske Sapporo.

Shopping og suppe

Neste helg hoppes det to individuelle konkurranser og en lagkonkurranse i Zao.

Lundby rekker en dag med shopping og japansk mat i Sapporo før hopperne reiser sørover i landet.

– Det (shopping og ramensuppe) er fast tradisjon, mens vi allerede tirsdag reiser videre til Zao for å forberede oss til kommende helgs renn, sier hun.

(©NTB)