Forfang uheldig - Norge endte utenfor pallen

Norge med Marius Lindvik, Thomas Aasen Markeng, Johann André Forfang og Robert Johansson endte på 4.-plass i lagkonkurransen i hopp lørdag.

Johann Andre Forfang under lagkonkurransen i verdenscupen i hopp for menn i Klingenthal i Tyskland.

Polen vant foran Østerrike og Japan, mens de norske hopperne måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Marius Lindvik landet på to ganger 130 meter. Han klarte å knappe litt inn på Japans forsprang etter 1. omgang med sitt finalehopp.

Thomas Aasen Markeng leverte et solid hopp på 135,5 meter i første omgang og landet på 127,5 meter i sitt siste svev. Avstanden til pallen var da bare på 0,5 poeng.

Johann André Forfang erstattet Daniel-André Tande. Kongsberg-hopperen slet fortsatt med en vond ankel etter at han fikk en løpsk ski i beina på toppen under trening fredag.

Les også

Norsk stjerne skrek av smerte etter bisarr skade: – Det skal ikke skje

Tromsø-hopperen fikk svært vanskelige vindforhold og gikk tidlig til landing på bare 114 meter. Dermed falt Norge tilbake og var ute av stand til å ta kampen opp med Polen og Østerrike.

I finalehoppet fikk han opp 120,5 meter og fikk Norge tilbake til tredjeplassen, men det skilte bare 0,9 poeng ned til Japan.

– Det var ikke kjempebra. Jeg synes jeg gjør tingene OK, men jeg var uheldig i 1. omgang, sa Forfang til NRK.

Norges ankermann Robert Johansson fikk opp 135,5 meter i sitt første hopp. Det syntes å være et godt hopp, men det var gode forhold og mye poengtrekk. Dermed ble nordmennene forbigått av Japan med 10 poeng etter 1. omgangen.

Ryoyu Kobayashi har vært svært jevn i sin hopping i bakken med alle svev på rundt 139 meter. Han fikk 135,5 meter, og det klarte ikke lillehamringen ikke å svare på. Det ble bare 130 meter, og Norge havnet 12,8 poeng bak.

– Det klaffet ikke 100 prosent for oss denne gangen. Det må vi bite i oss og jobbe på videre. Selv er jeg fornøyd med hoppingen min. Jeg er bare litt overrasket over at sistehoppet ikke bar lenger ned i bakken, sa Johansson.