ØIF Arendal slo tilbake etter svak omgang

ØIF Arendal var ved flere anledninger under med fire mål mot Follo i den første omgangen, men tok seieren etter en god 2. omgang.

Sondre Paulsen scoret ti mål da ØIF Arendal kom seg ut av trøbbel og vant borte mot Follo.

Follo – ØIF Arendal 29-33

Gjestene fra Arendal havnet bakpå fra starten av og var fire mål bak på stillingen 17-13 like før pause. De fikk likevel utlignet til 17-17 med fem sekunder igjen til pause etter scoring av Olaf Ritcher Hoffstad.

I den andre omgangen skrudde gjestene opp tempoet et hakk, og da klarte ikke Follo å holde følge. ØIF Arendal gikk kjapt opp i en tre måls ledelse, noe hjemmelaget ikke klarte å tette igjen. Og da Arendal-laget scoret tre strake fra 24-27 til 24-30, var kampen avgjort med ti minutter igjen.

Det endte til slutt 33-29 til ØIF Arendal, som fortsatt er to poeng bak Drammen på 3.-plass. Hoffstad og Sondre Paulsen scoret ti mål hver for sørlendingene.

Ny serieleder

Helt i toppen ble byttet Kolstad og Elverum plass. Førstnevnte mistet serieledelsen etter 29–35-tapet borte mot Nærbø, mens Elverum knuste St. Hallvard 48-33.

Kolstad ledet både 1-0 og 2-1 over Nærbø, men derfra og ut handlet det kun om hjemmelaget. Til pause ledet Nærbø 19-12, og hjemmelaget var foran med seks mål med 22 minutter igjen av oppgjøret.

Kolstad kom tilbake og kuttet ledelsen til 20-23 med drøye kvartet igjen. Likevel klarte Nærbø å ro det i land.

Samtidig hadde Elverum full kontroll hjemme mot tabelljumbo Fold-St. Hallvard. Det sto 7-6 før hjemmelaget stakk fra og ledet 25-14 til pause.

Elverums Alexander Blonz ble toppscorer med sju mål i den knusende 48-33-seieren. Med 22 poeng er nå Michael Apelgrens menn på toppen av tabellen, poenget foran Kolstad.

EM-pause

Laget kan skaffe seg en luke om det blir seier i helgens hengekamp mot Drammen, som er siste eliteseriekamp før den drøyt månedslange EM-pausen.

Drammen knuste Runar 34-23 onsdag og er nummer tre, à poeng med Kolstad.

I romjula er det cupfinaler i Oslo Spektrum, før EM i håndball avvikles på nyåret i Trondheim, Sverige og Østerrike.

Den neste eliteserierunden spilles i slutten av januar.

(©NTB)