Sport

Sønderknust Isabelle Pedersen droppet pressen etter EM-fiasko

Røk ut i semifinalen.

FIASKO: Etter en elendig start havnet Isabelle Pedersen på 4. plass i det første semifinaleheatet. Det holdt ikke til finaleplass.
  • Øystein Vik

BERLIN: Etter en svært skuffende 4. plass i det første semifinaleheatet på 100 meter hekk, nektet Isabelle Pedersen å møte pressen.

Skuffelsen over å ha røket ut av Berlin-EM og ikke innfri egne ambisjoner om medalje var trolig for stor.

– Vi prøver å finne henne og nøste opp i situasjonen. Vi kommer tilbake med mer informasjon om når Isabelle vil uttale seg, sa Morten Olsen i Friidrettsforbundet.

Ved 21.45-tiden sa Pedersen følgende i en melding formidlet via Friidrettsforbundet:

– I dag var en av de tøffe dagene. Jeg gjorde ikke det jeg er blitt trent til å gjøre hver dag. Jeg må ta noen veldig harde lærdommer av dette og jobbe for å oppnå suksess neste år. Selv om jeg selvfølgelig er trist og skuffet over resultatet, må jeg få takke teamet mitt, treneren, Charles og alle i Friidrettsforbundet for støtten og at de alltid hjelper meg til å bli bedre.

– På et par sekund ryker alt

Sportssjef Håvard Tjørhom var i kontakt med Pedersen rett etter løpet.

– Isabelle har virkelig lagt ned en stor jobb fra VM i fjor da hun røk ut med skade. Hun taklet det på en offensiv og fin måte, og kom til finalen i innendørs-VM. Hun har jobbet veldig systematisk og knallhardt, og da blir skuffelsen så ekstremt stor, sier han.

– Hun har følt seg sterk og har lagt ned en stor jobb. Forventningene utenfra er blitt skrudd opp etter hennes gode resultater. Hun har veldig høye forventninger til seg selv også, fortsetter Tjørhom.

Han forteller at skuffelsen var så stor at Pedersen ikke følte for å snakke med pressen.

– Etter et slikt løp er det ikke så mye å si. Det er bare en veldig skuffelse, og hun hadde ikke så mye å si (til media). Hun føler at hun har lagt ned en stor jobb, og på et par sekunder ryker alt... Nå er hun med folk hun kjenner, så kommer nok Isabelle sterkt tilbake, sier Håvard Tjørhom.

– La meg være

På en perfekt kveld for løping på Olympiastadion i Berlin lå alt til rette for Isabelle Pedersen. Norges nye hekkedronning la seg i startblokken og skulle endelig levere etter en fantastisk sesong så langt.

Men det ble bare 13,04 på 100 meter hekk for Pedersen. Hun var med det ute av korthekkekonkurransen i EM.

Bare de to beste fra hvert heat pluss de to beste tidene gikk videre til finale, og Pedersen var ikke blant dem.

– Bare la meg være, sa Pedersen til NRK og TV 2 på vei ut av banen.

Etter at utøverne møter NRK og TV 2 på Olympiastadion, skal de egentlig komme inn i den såkalte «mixed zone» der de møter avisjournalistene. Pedersen droppet dette og forsvant for seg selv.

Elendig start

13,04 var ikke i nærheten av å være godt nok. Pedersen hadde en fryktelig start på løpet og ble nummer fire i sitt heat, og dermed måtte det løpes inn til svakere tider i de to neste heatene.

Drømmen om finale ble imidlertid knust allerede i det andre semifinaleheatet.

Pedersen, som satte ny norsk rekord med 12,72 i slutten av juli, havnet i et tøft semifinaleheat. Bergenseren fikk en dårlig start og havnet tidlig bak hjemmehåpet Cindy Roleder og favoritten Alina Talaj fra Hviterussland.

For dårlig tid

26-åringen har åtte løp under 13 sekunder i år, men klarte ikke å innfri forventningene da det gjaldt. Til tross for at kun fire europeere hadde løpt raskere denne sesongen, evnet hun ikke å havne blant de åtte finaledeltakerne.

Allerede i det andre semifinaleheatet løp Ricarda Lobe og Eline Berings, henholdsvis nummer tre og fire, på bedre tider enn Pedersen. Dermed klarte ikke hun ikke å ta seg til sin første mesterskapsfinale på seniornivå.

Elvira Herman fra Hviterussland vant EM-gull etter finaleseier på 12,67. Tyske Pamela Dutkiewicz tok sølvet med tiden 12,72, mens Cindy Roleder (også hun fra Tyskland) tok bronsen på 12,77.

Vinnertiden 12,72 var identisk med Isabelle Pedersens norske rekord som ble satt forrige måned.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Friidretts-EM