Sport

Karsten Warholm slo til med ny norsk rekord

Men det holdt ikke til seier i Stockholm.

Karsten Warholm forbedret sin egen norske rekord med en hundredel.
  • Roar Lyngøy

Abderrahman Samba fra Qatar er i en egen klasse om dagen og vant 400 meter hekk med tiden 47,41. Karsten Warholm endte på andreplass.

Warholm gikk som vanlig i tet fra start, men hang ikke med helt inn i Diamond League-stevnet.

– Deilig å perse

47,81 holdt likevel til ny norsk rekord med en fattig hundredel.

– Det var deilig å perse. Det var ikke godt nok til å vinne, men du ser at jeg er på rett vei, sier Warholm til SVT etter målgang.

– Konkurransen med Samba har tatt meg til et nytt nivå. Jeg hater å tape, og han har pushet meg, sier Warholm til NRK.

Les også

Warholm kåret til månedens europeiske utøver

Han roste sin trener Leif Olav Alnes for å ha fått ham på beina igjen etter torsdagens Bislett Games.

– Leif Olav har motivert meg for at jeg skulle gi gass igjen i dag, sier Warholm.

Tøffe konkurrenter

Sambas vinnertid i Stockholm var for øvrig ikke årsbeste i verden. Amerikanske Rai Benjamin ble natt til lørdag helt overraskende tidenes nest raskeste mann på 400 meter hekk med supertiden 47,02. Benjamin fikk opp den fenomenale tiden under det amerikanske NCAA-mesterskapet i Eugene.

Dermed kan Warholm vente seg en ny tøff rival i tiden som kommer. Ulsteinvik-gutten tror det vil gjøre ham godt og er klar på at duellen med Samba har tatt ham til et nytt nivå.

– Jeg hadde ikke løpt inn til 47.81 dersom jeg ikke ble pushet hele veien inn. For meg som er friidrettsutøver og har stor glede av å se fremgang, betyr det mye. Jeg er en vinnerskalle og hater å tape, og sånn kommer det alltid til å være, sier Warholm.

Les også

Jakob Ingebrigtsen (17) imponerte igjen og vant i Stockholm

Vant europeisk kåring

Før løpet ble det klart at Warholm er kåret til månedens mannlige utøver i Europa for mai av Det europeiske friidrettsforbundet (EA). Det er tredje gang Warholm vinner en slik kåring i regi av EA.

Warholm åpnet utendørssesongen med å bli nummer to på 400 meter hekk i Roma. Da løp han inn på 47,82 og satte norsk rekord. Samtidig slo han den europeiske U23-rekorden på distansen.

Warholm løp inn til 48,22 og ble nummer to også under Bislett Games denne uken, bare slått av Abderrahman Samba. Løperen fra Qatar vant også Diamond League-løpet i Italia.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Karsten Warholm