Sport

Tidligere Fyllingen-trener lei av Bodøs nøling

I hele vår har Anders Fältnäs bedt om en avklaring på sin fremtid som lagleder og mentor i Bodø HK.

TÅLMODIG: Anders Fältnäs har innfridd som både mentor og lagleder i Bodø HK inneværende sesong. Men et nytt kontraktsforslag lar vente på seg. Foto: Ørjan Deisz

  • Trond Sandvik

— Mitt liv står ikke og faller på et videre engasjement i Bodø. Men jeg har lenge bedt om en avklaring. Uten at noe er skjedd, sier den tidligere Fyllingen-treneren. Før inneværende sesong ble han håndplukket til jobben som lagleder og mentor for spillende trener Børge Lund. Det har vært en opptur både for Fältnäs og for klubben i nord. Like fullt trekker det ut i tid å få en ny avtale på plass – selv om Bodø-ledelsen hevder den ønsker svensken med videre.

Vet ikke om han takker ja

— Det går mye tid i reising når du skal pendle mellom Bergen og Bodø. Men skal jeg oppsummere denne sesongen med to ord, må det bli "bare gøy". Ikke minst fordi vi har gjort det så bra på håndballbanen, poengterer Fältnäs. Bodø HK endte opp på sølvplass i serien, og er nå i sluttspillfinaler. Det betyr en ny flyreise mot polarsirkelen allerede i dag tirsdag, siden Bodø møter Elverum i Nordlandshallen onsdag. Der må Børge Lunds mannskap vinne for å tvinge frem en tredje og avgjørende finalekamp.

Skulle blåtrøyene fra nord komme med et tilbud Anders Fältnäs aksepterer, er det likevel ingen automatikk i at han takker ja.

— Førsteprioritet for meg er Bergen Cup. Så uansett må jeg i tenkeboksen.

- Hva med trenerjobb i en klubb lenger sør i landet? Eller utlandet, for den del?

— Det er ikke aktuelt nå.

Les også

Betalte 75.000 kroner av egen lomme for å forlate Stord

— Mange brikker skal legges

Tor Arne Aga, sportslig leder i Bodø HK, bedyrer at han ønsker Anders Fältnäs i samme rolle også kommende sesong. Mye fordi Børge Lund fortsetter som spillende trener ett år til.

— Anders er vårt førstevalg. Og det vet han.

- Hvorfor trekker det da sånn ut å lande en ny avtale?

— Det er mange brikker som skal legges – ikke bare de som handler om trenerne. Å få på plass kontrakter med alle spillerne, både de etablerte og de som er på vei inn, er ett eksempel.

Aga vil ikke svare på om det er økonomiske hensyn som gjør at Fältnäs har måttet vente så lenge på et konkret tilbud.

— Til det har jeg ingen kommentar. Vi har bare ikke kommet langt nok i prosessen. Av ulike årsaker.

Les også

  1. Jesper Holm tar selvkritikk etter en svak sesong

  2. Tangen blir mentor for lovende 20-åring

  3. Fältnäs: - Jeg begynner å bli ganske godt kjent i Oslo Spektrum

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen