Sport

Kun to skiutøvere håvet inn mer enn Jansrud forrige sesong

FIS' oversikt over utbetalte premiepenger viser at Kjetil Jansud kan glise bredest av de norske vintersportutøverne.

Kjetil Jansrud har lagt en formidabel sesong bak seg. Jansrud vant syv renn i verdenscupen. Her gliser han i det han ble hyllet som vinner av både utfor- og super-G-cupen i avslutningshelgen i Meribel.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Vintersportsesongen er for lengst avsluttet, og onsdag publiserte det internasjonale skiforbundet FIS en oversikt som gir en pekepinn på hvilke utøvere som presterte best i sesongen som var.

FIS har nemlig gått gjennom premiepengene i verdenscupen i hopp, kombinert, langrenn og alpint, og lagt ut en oversikt over de som tjente best på sine hjemmesider.

Allerede i mars skrev vi at Marit Bjørgen tjente inn mest i premiepenger blant langrennsløperne, men superveteranen kan ikke måle seg med de største alpinstjernene.

Blant de norske utøverne som hører til under FIS-paraplyen, var det Kjetil Jansrud, som vant både utfor— og super-G-cupen, som stakk av med mest i premiepenger. Jansrud håvet inn like over 394.000 sveitserfranc (ca. 3,17 millioner kroner etter dagens kurs).

Det var bare to utøvere som fikk mer i premiepenger av FIS i løpet av 2014/15-sesongen, og begge kjører alpint for Østerrike.

Les også

Skistjernene tjener fett på endring i valutakurs

Allsidige Anna Fenninger tjente inn om lag 432.000 sveitserfranc (ca. 3,47 millioner kroner), mens Marcel Hirscher topper oversikten med 483.000 sveitserfranc (ca. 3,88 millioner kroner).

Dermed ble Hirscher rikelig belønnet for en sesong der han vant både slalåm— og storslalåmcupen, samt den totale verdenscupen sammenlagt.

Østerrikeren Daniela Iraschko-Stolz tjente inn mest på kvinnesiden i hopp. Her fra VM i Falun.

At det er alpinstjernene som får utbetalt de største beløpene er tydelig i FIS' oversikt. Marit Bjørgen er den eneste utøveren blant de ti som tjente inn mest som ikke er alpinkjører.Aller minst får hoppkvinnene. Daniela Iraschko-Stolz fra Østerrike, som tjente mest blant hoppkvinnene, håvet inn et beløp tilsvarende 241.000 kroner, mer enn ti ganger så lite som Hirscher.

NB: Skiskytterne tilhører et eget forbund, og har derfor sitt eget system for premiepenger.

Les også

Jansrud håver inn over seks millioner på jubelsesongen

Les mer om

  1. Alpint
  2. Kjetil Jansrud