Sport

Oilers holdt lekestue med bunnlaget

Utklasset stakkars Kongsvinger 8-2 i DNB Arena.

VANT: Petter Thoresens Stavanger Oilers. Foto: NTB scanpix

  • Camilla Klovning

Serieleder Oilers gikk på isen for gi sitt trofaste hjemmepublikum god lørdagsunderholdning og bød på målfest da de slo tabelljumbo Kongsvinger hele 8-2 i Stavanger.

Da de to lagene møttes på Kongsvinger tidligere i sesongen, brukte Oilers hele 50 minutter før de scoret sitt første mål mot bunnlaget. Denne gangen var det annerledes. Vertene åpnet tøft, og allerede etter 2.33 sendte Jean-Michel Daoust hjemmelaget i føringen 1-0 etter forarbeid av Christian Dahl-Andersen.

Mistet konsentrasjonen

Oilers mistet imidlertid litt konsentrasjonen etter ledermålet, og etter en svak periode utlignet plutselig Kongsvinger til 1-1 nærmest ut av ingenting ved Kim André Fremming etter 13.31. Vertene brukte likevel mindre enn tre minutter på å ta ledelsen tilbake da Adrian Veideman dro til fra blålinjen etter 16.13 med forarbeid signert Daoust og Rudolfs Balcers i overtall. Bare to minutter senere la Henrik Solberg på til 3-1 i sin 250. kamp for Oilers assistert av Mathias Trettenes og Balcers.

3-1 var også stillingen etter 1. periode, hvor skuddstatstikken endte med 17-11 i favør vertene. Og Oilers brukte bare 15 sekunder av midtperioden på å øke ledelsen til 4-1 ved Tommy Kristiansen, godt hjulpet av Dan Kissel og Nick Plastino. Da samme Kristiansen satte inn 5-1 etter 31.16 med en styring i overtall på et skudd fra blå signert Dennis Sveum og en pasning fra Henrik Solberg, så det ut til bli stygt i DNB Arena, særlig tatt i betraktning at gjestene stort sett satt med en spiller i utvisningsboksen utover i 2. periode.

Konsgvinger-spillerne nektet imidlertid å legge seg ned for å bli slaktet, og kjempet heroisk i undertall. Tre minutter før pause fikk de også lønn for strevet da Dennis Sveum pådro seg en tominutters utvisning for slashing. Bunnlaget utnyttet sjansen i overtall og reduserte til 2-5 ved Christer Simonsen. Dermed var Oilers foran med tre mål etter en midtperiode som endte 21-6 i skudd for hjemmelaget.

Gikk ut i hundre

Oilers gikk nok en gang ut i hundre etter pause, og denne gangen brukte poengkongen Josh Soares bare 27 sekunder på å øke ledelsen til 6-2 assistert av Nick Plastino. Fem minutter senere var det 17-åringen Rudolfs Balcers sin tur, da han med sin første scoring foran hjemmefansen i DNB Arena, satte inn 7-2 assistert av Kristian Forsberg. Og etter 47.52 ville også Oilers-kaptein Snorre Hallem være med på moroa da han tippet inn et skudd fra Adrian Veideman og fastsatte sluttresultatet til 8-2. Flere mål ble det ikke i DNB Arena, hvor Oilers dermed tok sin 12. strake seier i eliteserien denne sesongen. Nå venter en landslagspause for de av spillerne som ikke skal representere Norge på hjemmebane i Stavanger, før erkerival Vålerenga er neste motstander på Jordal Amfi 11. november.

Les også

  1. Oilers-rivaler frykter serien allerede er avgjort

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers