Sport

Norsk sykkelrytter utestengt i fire måneder

Vegard Robinson Bugge har endelig fått dommen.

Vegard Robinson Bugge har testet positivt for bruk av terbutalin, som finnes i astamedisinen Bricanil.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Det melder TV 2.

Robinson Bugge avla positiv dopingtest under Tour des Fjords i mai. Han testet positivt på terbutalin som finnes i astmamedisinen Bricanil.

Les også

14 av 36 slapp unna med Bugges dopingbrudd

Horten-gutten har astma og hadde frem til 2009 lov til å bruke medisinen. Men han passet ikke på å få videreført godkjennelsen og brukte senere Ventolin som man ikke trenger godkjennelse for. Under Tour de Fjords gikk han – ifølge ham selv – tom fra Ventolin og brukte i stedet Bricanil som han hadde liggende i toalettmappen.

— Det er selvsagt helt håpløst. Vi har suspendert ham inntil videre, sa Atle Kvålsvoll til Aftenposten da nyheten ble kjent i juli. Han er trener og leder for det Thor Hushovd-eide laget Sparebanken Sør som Robinson Bugge syklet for.

Ventet på dommen

Siden har både rytteren selv, laget og Norges Cykleforbund ventet på dommen.

— Det har tatt unødvendig lang tid, sa sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen nylig til Aftenposten.

Til TV 2 sier Tiedmann Hansen nå at han mener fire måneder er passende straff.

Det betyr at sykkelrytteren er klar igjen til neste sesong.

— Jeg er veldig motivert for neste sesong og gleder meg til å komme i gang igjen. Å vinne sykkelløp er det morsomste jeg vet, og seirer skal det bli flere av i fremtiden, skriver Robinson Bugge i en pressemelding torsdag ettermiddag.

— Jeg har astma, men er ingen storforbruker av astmamedisin. Tidvis får jeg akutte plager og må ta medisin for å fungere. Jeg hadde tidligere medisinsk fritak for bruk av Bricanyl og har søkt om og fått nytt fritak nå. Jeg hadde ikke et tilstrekkelig bevisst forhold til de ulike medisintypene jeg fikk fra legen. En av grunnene til at jeg ikke hadde det, var at jeg hørte at en rekke av astmamedisinene hadde blitt tatt av dopinglisten i 2010. Det brakte meg dessverre opp i en sak jeg gjerne skulle ha vært foruten. De siste månedene har vært belastende, men jeg har fått veldig mye støtte fra veldig mange hold i sykkelmiljøet, det har jeg satt utrolig stor pris på, skriver han videre.

Ber andre være forsiktig

— Jeg har fått meg en oppvekker og vil henstille andre utøvere om å virkelig passe på. Denne saken er et eksempel på at man må være veldig påpasselig hele tiden som utøver. Saken har også påført omgivelsene og laget belastninger, og jeg har siden saken kom opp hatt en tett dialog med Team Sparebanken Sør. Under marsjen har vi blitt enige om ikke å videreføre avtalen for neste sesong, og jeg er for tiden i samtaler med andre lag, både nasjonalt og internasjonalt, forteller sykkelrytteren.

Les også

  1. Ville holde den positive dopingprøven skjult

  2. Treneren om dopingtatt utøver: - Han er i sjokk