Sport

Gjert Ingebrigtsen kåret til årets friidrettstrener

Får prisen for arbeidet med sønnene.

Gjert Ingebrigtsen trener sønnene Henrik, Filip og Jakob, og ble torsdag kåret til årets friidrettstrener. Her sammen med Filip Ingebrigtsen etter EM-gullet i sommer. Heiko Junge / NTB scanpix

Gjert Ingebrigtsen trener sønnene Henrik, Filip og Jacob. Det endte med både gull og bronse i EM i Amsterdam. Nå er han kåret til årets friidrettstrener.

Pappa-Ingebrigtsen fikk prisen i forbindelse med Trenerseminaret/European Endurance Conference sist søndag, melder friidrett.no. Det er Friidrettens trenerforening og Friidrettens Venner som deler ut prisen. Den består av et innrammet diplom og et stipend på 10.000 kroner.

I begrunnelsen fra juryen blir det lagt vekt på sønnen Filips gull på 1500 meter og Henriks bronsemedalje på samme distanse. Dessuten løp Henrik inn til fjerdeplassen på 5000 meter etter en fantastisk spurt. Han var ett hundredel etter vinneren i mål, men fikk likevel ikke medalje.

Yngstesønn Jacob presterte også flere svært gode løp og prestasjoner i løpet av sesongen. Det hører også med til historien at både Henrik og Filip Ingebrigtsen ble tatt ut til OL i Rio, uten at noen av dem fikk stor suksess der. (©NTB)

Les mer om

 1. Friidrett

Relevante artikler

 1. SPREK

  Gjert Ingebrigtsens råd til barn og unge som vil bli gode i idrett: – Ikke gjør denne feilen

 2. SPORT

  Filip Ingebrigtsen ga seg selv et løfte på en busstur i Rio: – Nå er det tid for revansj!

 3. SPORT

  Kommentar: Filip måtte svi, men Ingebrigtsens dristige dobling gir nyttig lærdom

 4. SPORT

  Filip og Henrik Ingebrigtsen lover bedring etter positiv Bislett-opplevelse

 5. SPORT

  – Filip Ingebrigtsen fikk «alvorlig» reaksjon på antibiotika etter EM-fallet

 6. SPORT

  Filip Ingebrigtsen ga seg selv ultimatum i fjor: Prester eller legg opp!