Sport

Danske aviser latterliggjør håndballjentenes innsats

Spillerne og treneren får gjennomgå.

Louise Svalasto Spellerberg fortviler under Danmarks skuffende kamp mot Spania.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Danmark er ferdigspilt i EM, etter et ydmykende syvmålstap for Spania onsdag kveld.

Danmark har lenge vært en naturlig håndballrival for Norge på kvinnesiden.

Fra 1994 til 2004 dominerte danskene såpass at de vant 7 av 14 mesterskapsgull (tre EM-gull, ett VM-gull og tre strake OL-gull). Etter OL-gullet i Aten i 2004 har det imidlertid blitt full stopp for de danske håndballjentene.

Onsdag tapte Danmark hele 22-29 for Spania, et resultat som innebærer at danskene heller ikke blir å se i semifinalen av dette årets handball-EM.

De spanske håndballjentene er klare for semifinale. Her jubler (fra venstre) Elisabeth Pinedo, Alexandrina Cabral og Carmen Martín for seieren over Danmark.

I dansk presse blir syvmålstapet for spanjolene sett på som et slags nytt bunnpunkt for dansk damehåndball.«Det er okay å tape — men det lignet rett og slett ydmykelse» skriver tabloidavisen Ekstra Bladet.

— Vi ble rett og slett kledd av i begge ender av banen, og etterlot et pinlig inntrykk, skriver kommentator Jan Jensen.

«Farvel medaljedrømmer. Farvel EM. Farvel håndballfeber» skriver rikskringkasteren DR.

Dansk TV 2 følger opp med «Store smekk med spanskrøret til Danmark».

Les også

Danske aviser: «Blodtud og bøllebank»

Fem spillere får 1 på børsen

De danske spillerne får også gjennomgå i medienes spillebørser etter Spania-kampen.

Ekstra Bladet opererer med en skala fra 0 til 6, men denne gangen var det nesten bare de lave karakterene som ble brukt.

Ingen av spillerne får riktignok karakteren 0, som har tittelen «skift sport», men fem spillere får 1. Om 31-åringen Ann Grete Nørgaard skriver avisen «Hadde flere perioder på venstrekanten. Dog ingen gode».

Den eneste spilleren som får en bedre karakter enn 3 er 24 år gamle Line Jørgensen, som får 5. «Som mot Ungarn Danmarks beste spiller. Holdt som den eneste pent nivå gjennom hele kampen. Spesielt i angrep. Syv mål på ti forsøk minnet om en oase i ørkenen».

Det er håndballspilleren Karin Mortensen som gir karakterer for DR. Hun er mye snillere i karakterene, og gir ingen av spillerne lavere enn 2. ## Treneren får tøff kritikk

Trener Jan Pytlick får 2 både av DR og Ekstra Bladet. Mortensen i DR beskriver Pytlick som «motløs og idéforlatt», mens Ekstra Bladet skriver at han hadde «få vellykkede disposisjoner».

— Jeg synes ikke forsvarsspillet vårt var godt nok i dag, sier Pytlick til DR.

EM har ikke vært i nærheten av en suksess for Jan Pytlicks Danmark. Her betrakter han Danmarks kamp mot Spania fra sidelinjen.

— Med en sånn prestasjon kommer man ikke til semifinalen, sier spilleren Kristina Kristiansen til Ekstra Bladet.Norges tap for Ungarn onsdag forøvrig at Danmark er helt ferdigspilt i turneringen. Nå er det Ungarn som skal spille mot Frankrike for å avgjøre hvem som blir nummer fem i mesterskapet.

Semifinalene er også klare. Norge møter Sverige, og Spania spiller mot Montenegro. Begge kamper spilles 19. desember.

Les også

  1. Solberg forbereder seg på spytting fra fansen

  2. Sykdomsplaget Norge ble utspilt i ungarsk heksegryte: - Utrolig kjedelig

Les mer om

  1. Håndball