Sport

Om to uker kan Larvik Håndballklubb være konkurs

Larvik Håndballklubb har ikke penger nok til å betale spillerne lønn.

Thea Mørk har herjet for Larvik denne sesongen. Nå har ikke klubben råd til å betale lønnen hennes. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

  • Halvor Ekeland

Larvik Håndballklubb mangler 3 millioner kroner for ikke å gå konkurs. Pengene må de ha innen 9. mai, skriver Østlandsposten.

Klubben har kalt inn til ekstraordinært årsmøte som følge av de økonomiske problemene.

– Vi er kommet så langt at vi må innkalle til et årsmøte for å begjære oppbud. Det er vår plikt som styre når vi ikke har penger til å betale leverandører og lønn til de ansatte, sier Cathrine Svendsen, styreleder i LHK, til avisen.

Les også

Fra bydelsklubb til seriemester og europacupfinalist

Mistet profiler

Mandag kveld ble spillere og ansatte i klubben informert om den alvorlige situasjonen.

Blant annet fikk klubben utbetalt sponsorpenger på forhånd i 2015, da de var i en utfordrende økonomisk situasjon.

– Likviditetsmessig ble de pengene tilført klubben i 2015. Da fikk klubben mye penger for å rydde opp i gammel moro, så inntektene fra mange sponsorer har ikke gitt kapital de siste tre årene, sier nestleder i klubben, Erik Storhaug, til Østlandsposten.

Også den gangen var de altså i økonomiske problemer og inngikk altså sponsoravtaler som skulle strekke seg flere år frem i tid, samtidig som de skulle få utbetalt pengene umiddelbart.

Les også

Gjekstad imponert over gulljentenes utvikling: Slik vil han ta Vipers til nye høyder

Det gikk bra en stund, men da en etter en av profilene forsvant i fjor, sank markedsverdien til klubben voldsomt. I tillegg begynte de å slite sportslig. Klubben hadde vunnet serien hele 13 år på rad, før de i år måtte se seg slått av Vipers Kristiansand.

Klubben endte til slutt på annenplass i årets liga, ett poeng bak Kristiansandsklubben. Sluttspillet starter onsdag, når kriserammede Larvik møter Fredrikstad i kvartfinalen.

I tillegg har publikumsoppslutningen vært vesentlig lavere for Larvik denne sesongen. Ifølge oversikten til håndballforbundet, var Larvik den klubben med femte flest tilskuere i løpet av sesongen. Snittet lå på 599 tilskuere pr. kamp.

Les mer om

  1. Larvik HK
  2. Østlandsposten
  3. Larvik
  4. Vipers Kristiansand