Sport

Danmark ga Norge VM-fordel

Den store håndballinteressen i Norge har skaffet en liten fordel i åttedelsfinalen. Det ble «hjemmebane».

Amanda Kurtovic, Nora Mørk og Marta Tomac feirer seieren mot Spania. Nå venter Tyskland i åttedelsfinalen på søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 • Arne Hole

FREDERIKSHAVN: Lørdag morgen måtte de tyske håndballjentene pakke koffertene og sette seg på bussen fra Kolding til Frederikshavn. Norge forblir på Hotel Scandic Reef der de har vært hele tiden.

Den danske arrangøren hadde lenge før mesterskapet begynte bestemt at Norge skulle ha sin åttedelsfinale på samme sted som puljespillet, det vil si Frederikshavn. Og med svake Puerto Rico og Kasakhstan i samme gruppe, var det aldri tvil om at Norge ville bli blant de fire beste og avansere.

— Helt topp å fortsette i Frederikshavn. Det er et herlig trøkk på tribunen her, sier Heidi Løke, som lørdag fyller 33 år.

Les også

Løke startet bursdagsfeiringen en dag for tidlig

Trenger ikke musikken

Arena Nord er allerede blitt en norsk festning. Uværet og fergekanselleringene gjorde at det ble færre tilskuere enn forventet på åpningskampen forrige lørdag, men siden har det vært nesten stinn brakke og høy stemning.

Les også

Dette var Norges beste mot Spania

Når speakeren setter på «Ja, vi elsker», kan han skru av musikken etter et par strofer. Det norske publikumet overtar resten, akkompagnert av en meget dyktig trompetspiller i tilhengerskaren.

Så får vi se hvor mange tyskere som kjører fra Kolding, eller de drøye 30 milene fra grensen og til Frederikshavn, og tar opp kampen med den norske horden.

Kan få ny fordel

Nå skal vi ikke ta det norske avansementet mot Tyskland på forskudd, men hvis Stine Bredal Oftedal & co. går videre, får laget en ekstra hviledag sammenlignet med Montenegro, som spiller sin åttedelsfinale mandag kveld.

Tyskland greide ikke VM-kvalifiseringen, men fikk wild card av hedersmannen Hassan Moustafa. IHF-presidenten har nemlig innført en ordning med å tildele wild card til enkelte land som ikke kvalifiserer seg, særlig Tyskland.

Tyskland kom seg videre til cupspillet med disse resultatene: Tyskland-Frankrike 20-30, Tyskland-Argentina 33-13, Tyskland-Brasil 21-24, Tyskland-Sør-Korea 40-28 og Tyskland-Kongo 37-19. * Mange satte spørsmålstegn ved Tysklands seier over Sør-Korea: Les mer om det her!

Norge møtte Tyskland siste gang i åpningskampen i VM 2011. Det ble tap 28-31.

 1. Les også

  Jesper Holm er ferdig i Stord

 2. Les også

  Disse skal spille EM for Norge

 3. Les også

  Norges toppscorer mistet håndballgleden i Romania: - Nå er håndball gøy igjen

 4. Les også

  «Vikki»: - Klubbskiftet betydde alt

 5. Les også

  Norges håndballjenter er Spanias mareritt

Les mer om

 1. Håndball

Relevante artikler

 1. SPORT

  VM-feberen rir Danmark: Her er det du trenger å vite

 2. SPORT

  Løke startet bursdagsfeiringen en dag for tidlig

 3. SPORT

  Slik blir håndballfesten på TV

 4. SPORT

  Varsko Solberg og Grimsbø, dere møter en kanonskytter!

 5. SPORT

  I 2010 måtte hun reise hjem fra EM, i 2012 ble hun vraket fra OL. Nå er Stine Bredal Oftedal sjef for VM-laget.

 6. SPORT

  Heidi Løke herjet i overlegen Norge-seier mot Tyskland