Sport

Vakre Borre sesongåpnet

Om Borres rekordtidlige åpning skyldes press fra nabobaner som Nøtterøy og Larvik, skal være uvisst. Men søndag 18. april åpnet banen, tidligere enn noensinne i banens 13-årige historie.

MARTIN SOLBERG (tekst og foto) Det merket vi på åpningsdagen. To vintergreener og enkelte fairways som ennå venter på grønnfargen vitner om at det ikke er lenge siden vinteren slapp taket. Greenene var grønne og jevne, men ikke fullt så raske som det vi opplevde på Nøtterøy for to uker siden. Men dette kommer nok i løpet av kort tid dersom varmegradene holder seg. Et annet spenningsmoment er om klubbens strategi med å plante en ny og "raskere" type greengress inn i mellom den gamle vil gi resultater. Men de to vintergreenene og manglende gress på noen av fairwayene så ikke ut til å legge noen demper på spillet. Det var mange blide fjes å se og i det deilige vårværet søndag var det fulle grupper til langt utpå ettermiddagen. Å endelig pegge opp på gress-tee etter å ha ventet en hel vinter, var stort for de fleste. — Nå kan jeg endelig begynne å leve igjen, var en av kommentarene vi overhørte. Borre golfbane ble for noen år siden kåret til landets vakreste bane. Noe som ikke minst skyldes beliggenheten langs det idylliske Borrevannet. Banen er en blanding av park- og skogsbane. Designet er nydelig. Samtlige hull har sitt særpreg med lange og brede fairwayer og store ondulerte greener. Og midt i banen ligger den herskapelige Semb Hovedgård, ferieresidensen til banens eier, Einar C. Nagell-Erichsen. Banen forskjønnes også av det som betegnes som Nord-Europas flotteste stutteri. Det er flott å kunne betrakte de mange engelske fullblodshestene leke seg langs store deler av banen. Men pass på, ballen er out of bounds bak gjerdene. Sportslig tilhører Borre mesterskapskategorien. Banen var i 1994 arena for den første proffturnering på norsk jord: Challenge Touren. Den var også vertskap for EM senior i 1995, Challenge Touren i 1998 og NM for lag i 2002-sesongen. Men det er fremtiden medlemmene er opptatt av. Snart blir 18 hull til 27. Fire av de nye hullene er ferdig og arbeidene er i full gang med de siste fem. Golf.no tok en kikk både på de ferdige og uferdige hullene. Det hele virker meget lovende. Slik beskrives de nye hullene i klubbavisen Borregolferen: "Sammen med den nåværende frontnine vil de ni nye utgjøre noen av de flotteste og mest spenstige hull noen norsk bane kan oppvise. Andre klubber må gjerne prale av seg selv, det er få som er i nærheten av hva Borres medlemmer får del i. Dette blir rett og slett praktfullt! De nye hullene har sine bestemte egne poetiske uttrykk og Borrenaturens egen layout er som lyriske vingeslag som bærer bud om et fremtidig godt golfliv".

Les også

  1. Tidlig golf i Kragerø

  2. Åpnet greenene før påske

  3. For kvinnegolferen

<b>Årets første</b> på hjemmebane. Clement Larsen (t.v.) og Christian Heian nøt åpningsdagen på Borre. Sommertemperatur, vindstille og begge med par på hull 16. Deilig!

Les mer om

  1. Golf