Marcel Hirscher lekte med Kristoffersen igjen: – Dette er så surrealistisk at det ikke er til å tro

Østerrikeren vant slalåmrennet i Kranjska Gora.

Marcel Hirscher er verdens beste alpinist også denne sesongen.

Henrik Kristoffersen måtte bare applaudere suverene Marcel Hirscher etter slalåmrennet i Kranjska Gora. Den umulige østerrikeren sikret seg to nye glasskuler.

Kristoffersen kjørte nær sagt som vanlig inn til en sterk andreplass i Slovenia søndag. Som i storslalåmrennet lørdag var han sjanseløs mot Hirscher. Østerrikeren ledet etter første omgang og vant med over sekundet på sin norske erkerival.

Dermed sikret han seg seieren i årets slalåmcup og har også vunnet verdenscupen sammenlagt for syvende gang i karrieren. Kristoffersen kunne på sin side juble for sesongens 14.-pallplass og så slett ikke så misfornøyd ut etterpå.

– Dette er så surrealistisk at det ikke er til å tro. Med alle de problemene jeg hadde før sesongstart og den brukne ankelen, klarer jeg ikke finne ord for dette, sa Hirscher etter seieren.

Slalåmcupen vant han for femte gang.

Zenhäusern overrasket igjen

Henrik Kristoffersen (t.v) kjørte solid, men endte igjen et hav bak Marcel Hirscher i slalåmrennet i Slovenia.

Kristoffersen var også nummer to etter første omgang, 82 hundredeler bak Hirscher. Svenske André Myhrer, som ble olympisk mester i slalåm da både Hirscher og Kristoffersen kjørte ut i Sør-Korea, var tredjemann.

Mens både Kristoffersen og Hirscher mestret presset i finaleomgangen, fikk Myhrer det tøft og tapte tid. Det åpnet for pallplass til en annen av medaljevinnerne fra OL i Pyeongchang.

Sveitsiske Ramon Zenhäusern sjokkerte de fleste ved å ta sølvmedaljen i OL-slalåmen. Søndag sto han på pallen igjen.

Zenhäusern var til slutt slått med henholdsvis 1,61 og 0,39 hundredeler av vinterens to store forgrunnsfigurer i slalåm og storslalåm.

Sterkt av Solevåg

Sebastian Foss Solevåg hadde los på en OL-medalje i Pyeongchang, og søndag imponerte han på ny i Kranjska Gora. Niendeplass etter første omgang ble til femteplass til slutt etter en god annen omgang.

Solevåg ble slått av Hirscher med 2,13 sekunder.

Leif Kristian Nestvold-Haugen var nummer 13 etter første omgang, men endte sist av dem som fullførte rennet etter å ha gjort en stor feil i annen omgang. Veteranen ble nummer 26.

På plassen foran endte unggutten Timon Haugan, som kjørte inn til en sterk 29.-plass etter første omgang fra startnummer 60.

Jonathan Nordbotten kjørte ut i første omgang.

(©NTB)