Nå må Thoresen vrake noen

Oilers utklasset M/S, men allerede søndag må trolig én eller flere av seierherrene sitte på tribunen. Med åtte utlendinger i troppen får Petter Thoresen nok å gruble på.

MÅ VRAKE NOEN: - Vi tar en vareopptelling fredag, og håper å få Matheson klar til kampen mot Lillehammer søndag. Det at vi har så mange spillere å velge mellom er bare en styrke for laget, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

MANGLERUD STAR — STAVANGER OILERS 1-6

Etter en 12 dager lang seriepause var Stavanger Oilers omsider tilbake i manesjen borte mot Manglerud Star torsdag kveld. Og etter en litt rufsete start tok Oilers etter hvert fullstendig kommandoen i Manglerudhallen.

Grunnlaget ble lagt av Peter Lorentzen etter drøyt ni minutters spill, og etter fem mål – tre av dem på 50 sekunder (!) – i midtperioden, vant Oilers til slutt hele 6-1. Det gleder Oilers-trener Petter Thoresen.

— Det var deilig å se at gutta var skjerpet og klare til kamp etter et langt opphold. Jeg synes vi var ganske stabile. Vi slapp ikke til mye, og selv om vi kanskje startet litt rufsete og ikke skapte all verden, synes jeg vi hadde god kontroll allerede i 1. periode. Midtperioden var veldig bra, og i 3. periode kontrollerte vi seieren inn, sier Thoresen til Aftenbladet.

Les også

Slik var M/S - Oilers

Håper på Matheson

Til tross for at han manglet både Jean-Michel Daoust (skade), Johannes Johannesen (skade), Stian Høygård (sykdom) og nykommer Mark Matheson (mangler klarsignal fra UDI) stilte Oilers-treneren med fire fulle femmere mot M/S.

Etter at klubben signerte den canadiske backen like før overgangsvinduet stengte, har Oilers plutselig åtte utlendinger i troppen. Det betyr at én av dem må sitte på tribunen dersom alle er friske og skadefrie samtidig. Der får vedkommende trolig selskap av én eller flere av lagets lovende unggutter.

— Vi tar en vareopptelling fredag, og håper å få Matheson klar til kampen mot Lillehammer søndag. Det at vi har så mange spillere å velge mellom er bare en styrke for laget. Det er selvsagt kjedelig for den som havner på tribunen, men for Oilers som klubb en det en positiv faktor inn mot sluttspillet, mener trener Petter Thoresen.

Ikke uvant for spillerne

Oilers-kaptein Dennis Sveum er enig.

— Vi hadde en tilsvarende situasjon i starten av sesongen, så dette er ikke uvant for oss. De beste får mest spilletid, og det er noe alle er klar over. For laget totalt er det bare en styrke, og noe vi absolutt er komfortable med. Så får unggutta ta den spilletiden de får. Det er ingen som ser negativt på dette, sier han.

Den rutinerte backen var fornøyd med lagets innsats mot Manglerud Star.

Lillehammer neste

— Det føles både deilig og veldig viktig å vinne den første kampen etter en lang pause. Jeg synes vi spilte ganske solid, kjapt og enkelt, uten for mye tull. Vi har trent hardt i det siste, og M/S er egentlig et ganske guffent lag å møte på bortebane. Likevel er det ingen tvil om at vi får det tøffere på Lillehammer søndag. Lillehammer har vært veldig hete i det siste, og det kommer til å bli en helt annen kamp, sier Sveum.

Også Oilers-trener Petter Thoresen er forberedt på en vanskelig batalje i Kristins Hall. Med seier der vil Oilers ha vunnet tre av sine fire, strake bortekamper. Det betyr mye for serieinnspurten, hvor tabelltoer Storhamar stadig puster serielederne i nakken.

— Oppgjøret mot Lillehammer blir langt tøffere. Der må vi nok være både ett og to hakk bedre for å ta med oss tre poeng hjem. Klarer vi det skal vi være veldig fornøyde med utbyttet fra disse bortekampene, sier Thoresen.

FAKTA

UTLENDINGENE

Backer: Nick Plastino, Adrian Veideman, Mark Matheson.

Forwards: Josh Soares, Dan Kissel, Jean-Michel Daoust, Christian Hanson, Rudolfs Balcers.

KAMPFAKTA

M/S – Oilers 1-6

Eliteserien menn, 39. runde

Perioderesultat: 0-1, 1-5, 0-0. Manglerudhallen, 490 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (9.33) Peter Lorentzen (Tommy Kristiansen, Daniel Rokseth).

2. periode: 0-2 (29.57) Josh Soares (Dan Kissel, Christian Dahl-Andersen), 1-2 (30.58) Markus B. Pedersen (Christer Simonsen), 1-3 (33) Kissel (Adrian Veideman, Rokseth), 1-4 (37.05) Nick Plastino (Dahl-Andersen, Kissel), 1-5 (37.27) Mats L. Mostue (Martin B. Huse, Henrik Medhus), 1-6 (37.55) Soares (Kissel).

3. periode: Ingen.

Dommer: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star, Aina Høve, Rosenborg.

Utvisninger: Manglerud Star 3 x 2 min., Oilers 5 x 2 min.

Skudd: 16-36 (3-13, 10-14, 3-9).